
Nativa FOOD teff lisztből
A nemrég paicra került új Natica FOOD termékcsaládból a teff lisztet próbáltam ki elsőként. A teff liszt egy viszonylag ismeretlen gabona. Kedvező a tápanyag összetétle, magas a kálcium tartalma.
Én most elsőként egy alapreceptet próbáltam ki, keverve a teff lisztet Nutri-free Mix per Pane liszttel.
Hozzávalók:
- 280 g Nutri-free Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 70 g Nativa FOOD teff liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 1 csomag porélesztő
- 2 ek olaj
- 375 ml langyos víz
A kétféle lisztet, cukrot, sót egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és újra összekevertem. Beleöntöttem a langyos vizet és kézi dagasztógép spiráljával összeállítottam a tésztát. Végül hozzáadtam az olajat is és még 1-2 percig dagasztottam. Egy 23x10 centi méretű kenyérsütő formát kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel és az összeállított tésztát olajos kézzel beletettem. Tetejét elsimítottam, 2-3 helyen éles késsel bevágtam..
..majd 50 fokos sütőben 50 percet kelesztettem...
Tetejét vékonyan lekentem olajjal, a sütő hőfokát 180-ra állítottam, így sütöttem a kenyeremet összesen kb. 45 percig.
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket webshopban szerzem be!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika