
Kelt tésztába bújtatott virslis finomság, glutén-és tejmentesen 45 perc alatt!
Többször készítettem már ezt a nagyon egyszerű virslis finomságot. Semmi extra nem kell hozzá, csak egy jó kenyérliszt illetve virsli, no meg pár apró alapanyag :)
Kövesd blogomat a facebokkon is! facebook.com/glutenmentes.ovezet
Hozávalók:
- 250 gr Mester Család házi kenyérliszt (itt kapható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 gr Dr.Oetker poréslztő
- 280 ml hideg!! víz
- 1 ek olaj
Kell még:
- glutén-és laktózmentes virsli
- kevés olaj a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz (elhagyható)
A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozáadtam a porélesztőt, meg int kevertem rajta egyet, majd beleöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, végül hozzáadtam az olajat is és még 1-2 percig dagasztottam. Meleg helyen (én 50 fokos sütőben) 30-35 percet kelesztettem. Egy szilikon lapot kevés olajjal lekentem és a megkelt tésztáből kisebb, kb. öklömnyi gombócokat csíptem és az enyhén olajozott felületen rúddá sodortam..
..és a virslire csavartam.. (nem szabad szorosan, mert a virsli sütés közben meg fog dagadni...
A virsliket sütőpapíros tepsibe rakosgattam..
..és visszatettem meleg helyre még kb. 10 percre kelni. Ezután lekentem olajjal, megszórtam szezámmaggal...
180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem..
Nagyon finom és laktató :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika