Szív alakú sajtos szélű pizza Valentin napra

 

Szív alakú sajtos szélű pizza Valentin napra

A tészta glutén-, tej-, tojásmentes!

Gondoltam Valentin naphoz illően, olyan pizzát készítek ami méltó ehhez az "ünnephez". Mondjuk nem is igazán nevezném ünnepnek, mert szerintem nem az. Nem csak akkor gondolunk egymásra, nem csak akkor kell meglepni ajándékkal, apró figyelmességet az év bármely napján lehet adni a kedvesünknek! De ez a pizza akkor is nagyon tetszik! 

Így készült ez a fincsi pizza...

Hozzávalók:

- 250 g Mester Házi kenyérliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 g Dr. Oetker porélesztő
- 250 ml hideg víz

Feltét:

- paradicsomszósz
- kolbászkarikák
- sajt (tetejére és a tészta széle alá is)

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Letakarva meleg helyen 35 percet kelesztettem.

Kelesztés után egy sütőpapírt vékonyan lekentem olajjal és a pizzatésztát szív alakúra formáztam. (kézzel, nem formával, még mielőtt valaki megkérdőjelezné mivel ) Amúgy itt is érdemes az eldobható gumikesztyűt használni, ahogy azt tőlem már oly sok receptnél megszokhattátok, ilyen tésztáknál mindig ezt ajánlom. Ezerszer könnyebb bánni így a tésztával, nem ragad stb.... A tészta szélére körben vékony sajtszeleteket tettem, majd visszahajtottam és kialakítva egy vastagabb tésztaréteget a pizza szélén.

A pizzát sütőpapírral együtt átemeltem egy nagyméretű tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-feslő sütéssel kb. 25 percet sütöttem..

Megkentem fűszeres paradicsomszósszal...

Tettem rá kolbászkarikákat...

..és visszatoltam a sütőbe még 5 percre. Majd következett a reszelt sajt...

újabb 1-2 perc és kész is! 

Díszítésként kapott egy kis zöldséget... 

Nagyon fincsi! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza