
Gluténmentes, szójamentes, élesztőmentes, tojásmentes, szénhidrátcsökkentett.
Sokszor kérdezitek tőlem, a gluténmentes diétám során mi az ami a legjobban hiányzik! Én az édes és sós ételekre/nasikra tudom leszűkíteni a találatot. Nekem mindig is a sós rágcsák, a ropi, a keksz, kréker és a sós kelt tészta az ami leginkább hiányzott! Szerencsére már mindegyik megtalálható mentes verzióban a blogon, csak bírjátok a keresőbe, hogy mit szeretnétek sütni és ki is dobja a találatokat. Én ugyan így "bogarásztam" a napokban a Barbi konyhája blogon, kerestem valamit amit el tudnék készíteni a kedvenc Szafis "házasságos" receptemből. Így bukkantam erre a csavart rúdra. Nekem is van hasonló receptem a blogon, pizzakrémmel töltve sőt, édes kakaós verzióba is, de most megfogott ez a sonkás-kolbászos-sajtkrémes cucc. Mivel a napokban sütöttem egy szuper kis töltött csigát, amibe sonka került, így egyértelmű volt, hogy most maradok a kolbász-sajt kombinációnál. Amúgy nagyon tetszik ez a formázás, több oldalon is találtam hasonlót, végül ezt a dupla fonott változatot vetettem be.
A tészta hozzávalói a következők:
Hozzávalók:
|
Töltelék: |
- ízlés szerint, én Violife Creamy növényi sajtkrémet és kolbász karikákat tettem bele
Tetejére:
- natúr paradicsomszósz + pici víz keveréke
Az almaecetet/citromlevet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a liszteket és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig állni hagytam a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam és kb. 38x42 cm méretű téglalapra nyújtottam. A tészta egyik felét megkentem növényi "sajt"krémmel...
..tettem rá kolbászkarikákat...
A szabadon levő tésztát pedig a kolbászosra hajtottam...
Kb. 3 centi széles csíkokra vágtam...
..és a tésztacsíkokat egyenként félbevágtam, úgy hogy a tészta végén hagytam kb. 1 cm egyben.
A két csíkot összecsavartam...
A csavart rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tettem..
Natúr paradicsomszósz + pici víz keverékével kentem le, megszórtam szezámmaggal és egész köménnyel..
180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 40-45 percet sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)
Ez baromi finom lett! A tészta széle kissé roppanós, belül puha és krémes a sajtkrémtől és fűszeres a kolbászkarikáktól! Isteni!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.