
Gluténmentes, szójamentes, élesztőmentes, tojásmentes, szénhidrátcsökkentett, vegán!
Hozzávalók: |
Töltelék:
Tetejére:
|
Az almaecetet/citromlevet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a liszteket és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig állni hagytam, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam kb fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtottam. Megkentem a fűszeres paradicsomszósszal...
..és ék (vagy háromszög) alakban felszeleteltem...
A tészta szélesebbik oldalától fogva felcsavartam és tepsibe sorakoztattam...
Tetejét paradicsomszósz + kókuszolaj keverékével kentem le..
..és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, így sütöttem alsó-felső sütéssel kb. 20 percet, majd visszavettem a hőfokot 180-ra és még 20-22 percet sütöttem a croissant.
Brutál finom és nagyon-nagyon puha! A tésztája habkönnyű és illatos!
Belül..
Elkészítettem csiga formában is! Minden az eredeti recept szerint, a töltelék is, csupán a formázás más! A tésztát 4 részre osztottam majd az alábbi képeken látható módon formáztam!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.