
Egyszerű és nagyon laktató finomság :)
Gondoltam variálok kicsit a szokásos pizza készítés módján. Most rúdban sütöttem, nagyon finom lett. :)
Hozávalók:
- 250 gr Mester Család házi kenyérliszt (itt kapható: Mester Család)
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 gr Dr.Oetker porélesztő
- 280 ml hideg!! víz
- 1 ek olaj
Töltelék tetszőlegesen:
- Univer pizzakrém
- Univer ketchup
- paprikás kolbász
- laktózmentes trappista sajt
Tetejére kenéshez:
- 2-3 ek olaj
- 1 tk szárított oregano
- 1 tk ketchup
A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozáadtam a porélesztőt, meg int kevertem rajta egyet, majd beleöntöttem a hideg vizet és kézi robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát, végül hozzáadtam az olajat is és még 1-2 percig dagasztottam. Meleg helyen (én 50 fokos sütőben) 30-35 percet kelesztettem...
Egy szilikon lapot kevés olajjal lekentem, a megkelt tésztát rátettem és olajos kézzel kilapítottam. Ez egy nagyon puha, lágy tészta, nem lehet nyújtani, csak kézzel tapicskolni..
A tésztát 6 részre osztottam...
Lekentem ketcup+pizzakrém keverékével, tettem rá sajtot majd kolbász szeleteket..
a tésztalapok széleit behajtottam..
majd feltekertem mint egy palacsintát és sütőpapíros tepsibe tetttem őket..
További 10-12 percet kelesztettem..
Tetejüket lekenetem az olajos-fűszeres-oreganos keverékkel..
200 fokra előmelegített sütőbe tettem, így sütöttem kb.5 percet, majd további 25-30 percet 180 fokon..
Hát egyáltalán nem szép, viszont marha finom :)
Puha, szaftos :)
Nagyon-nagyon finom! :)
Sütéseimhez az alapanyagokat a Mester Család biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika