Nyuszi kalács Nutri-free Mix per Pane lisztből

 

Nyuszi kalács Nutri-free Mix per Pane lisztből

Glutén- és tejmentesen

Ezt a cuki formázást nemrég láttam a neten, bár én másképp alakítottam a nyuszi pocakját, de szerintem így nagyon édes lett! ☺️ Készítettem egy videót is, megnézhetitek hogy született meg a gluténmentes nyuszi kalácsom! ☺️ A tésztához a jól bevált Nutri-free Mix per Pane lisztet használtam és a korábbi kalácsaim receptjét vettem alapul, ezt...

 

 

Hozzávalók: 

- 250 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt megvásárolható Egészségmarket)
- 30 gr por eritrit 
- csipet só
- 1 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 140 ml Joya mandulás rizstej
- 1 citrom reszelt héja

- 1 db M-es tojás
- 30 gr Liga 

Nézzétek meg a videót és egyből láthatjátok hogy készültek ezek a cuki nyuszik! :)

Korábban a többi veidós receptemnél is leírtam, de most is megismétlem.... Mielőtt valaki a fejéhez kap a videóban látható gumikesztyű miatt, először inkább próbálja ki ezt a technikát! Verhetetlen! Már nagyon sokan eltanulták tőlem és mindig pozitív a visszajelzés! ☺️ Ezerszer könnyebb bánni a tésztával, nem leszünk nyakig ragacsosak és nem kell 2 percenként kezet mosni egy-egy folyamat után!

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és ezután is összekevertem. Beleöntöttem a langyos tejet, hozzáadtam a tojást és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Végül beleönöttem az olvasztott Ligát is és szép fényes tésztává dagasztottam. A tálat lefedtem egy konyharuhával és meleg helyen 40 percet kelesztettem. Kelesztés után rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam a tésztát és kézzel párszor átgyúrtam..

.. majd 3 részre osztottam. Egy-egy gombócot kétfelé vettem, úgy hogy egy kisebb és egy nagyobb darab tésztám lett végeredményül. (ezt a videóban láthatjátok) A kisebb és a nagyobb tésztadarabot rizslisztes felleten rúddá sodortam és a videóban látható modon megformáztam..

A fenti mennyiségből 3 db nyuszim lett :)

Formázás után meleg helyen további 15 percet kelesztettem ..

..majd összekevertem a növényi tejet a tojás sárgájával és ezzel kentem le a tésztát..

A nyuszik szemét egy-egy szem mazsolával alakítottam ki :)

180 fokra előmelegítet sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő)

A gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket webshopban szerzem be!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza