
Gluténmentes
Tejmentes
Ennek a finomságnak a fotóját egy netes oldalon pillantottam meg és egyből tudtam hogy el kell készítenem. A korábban jól bevált és sok más kelt tásztámnál használt receptet alkalmaztam most is.
Hozzávalók:
- 300 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható)
- 23 gr porcukor
- csipet só
- 1 csomag Dr.Oetker porélesztő
- 190 ml Joya mandulás rizstej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 db M-es méretű tojás
- 30 gr Liga margarin
Töltelék:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 ek rizsdara
Kenéshez:
- egy kisebb felvert tojás
A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és ezután is összekevertem...
Beleöntöttem a langyos tejet, hozzáadtam a tojást és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Végül beleönöttem az olvasztott Ligát is és szép fényes tésztává dagasztottam...
A tálat lefedtem egy konyharuhával és meleg helyen 45 percet kelesztettem. Amíg kelt a tészta, a meggybefőttet leszűrtem és összekevertem egy evőkanál rizsdarával...
A tésztát kelesztés után rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, kézzel párszor átgyúrtam...
...majd 4 részre osztottam és a tésztagombócokat egyesével keskeny, hosszúkás téglalapra nyújtottam..
Kb. 2 evőkanál meggyet tettem rá és a közepén elosztottam..
A tészta két végét behajtottam...
..és hosszabbik oldalától fogva felcsavartam..
Egy 28 centi átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral béleltem ki és a tésztarudat csiga alakban megcsavartam és a közepére tettem...
Ugyan így jártam el a másik 3 tésztával is. Majd miután megtöltöttem őket, az első csiga köré csavartam...
További 15 percet kelesztettem, tetejét felvert tojással kentem le..
...és 180 fokra előmelegítet sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő)
Felvágva :)
Nagyon-nagyon finom, illatos, meggyes finomság.
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket webshopban szerzem be!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika