
Glutén- és tejmentesen
Ez a tészta annyira nagyon könnyen kezelhető, puha és illatos! A rumos-diós kalácsom receptjét vettem alapul, ami már nagyon sok konyhában sikert aratott! Most lekvárral töltöttem, isteni finom lett! Az elkészítését most videóban mutatom meg nektek!
Hozzávalók 6 db óriás háromszöghöz:
- 250 g Mester Család kelt tészta liszt
- 125 ml Joya mandulás rizstej
- 5 g Dr.Oetker porélesztő
- 1 db M-es méretű tojás
- csipet só
- 40 g cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű eritrit
- 15 g Liga margarin
Töltelék:
- sárgabarack lekvár
Tetejére kenéshez:
- 1 db kisebb tojás felverve
A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, porélesztőt és az egészet összekevertem. Beleöntöttem a tojást, a langyos tejet majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Végül hozzáadtam az olvasztott vajat is és tovább dagasztottam. Miután összeállt a tészta, meleg helyen hagytam kelni 35 percet.
A megkelt tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. 4 mm vékonyra nyújtottam. Késsel négyzeteket vágtam (látszik a videóban hogyan formáztam) és a tészta sarkára Anyukám házi sárgabarack lekvárjából tettem kb. egy-egy evőkanállal. A tésztát háromszög alakra hajtottam, széleit villával összenyomta. Tetejét felvert tojással kentem le majd 175-180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel kb. 25-30 percet sütöttem. (a sütési idő sütőfüggő, így eltérő lehet)
Gyönyörűek lettek és hatalmasra nőttek!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.