
A tészta glutén- és tejmentes
Alapvetően a gyerekek önmagában is imádják a Kinder csokit, de miért ne lehetne kicsit megbolondítani, felturbózni a dolgot..?! Én ezt tettem, croissant készült amit ezzel a finomsággal töltöttem. A tészta tejmentes, tehát akinek problémát okoz a tejfehérje, az nyilván olyan csokit válasszon ami tejmentes!
Hozzávalók:
- 250 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható: Egészségmarket)
- 25 gr porcukor
- csipet só
- 5 gr Dr.Oetker porélesztő
- 140 ml Joya mandulás rizstej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 db M-es méretű tojás
- 30 gr Liga margarin
Kenéshez:
- egy kisebb felvert tojás
A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és ezután is összekevertem. Beleöntöttem a langyos tejet, hozzáadtam a tojást és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Végül beleönöttem az olvasztott Ligát is és szép fényes tésztává dagasztottam. A tálat lefedtem egy konyharuhával és meleg helyen 40-45 percet kelesztettem. Kelesztés után tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, kézzel párszor átgyúrtam, majd a tésztagombócot kb. 38-39 centi átmérőjű körré nyújtottam...
Érdemes az általam oly sokszor emlegetett gumikesztyűs módszert alkalmazni, mert a tészta kissé lágy, tapad és ragad, de kesztyűben nagyon királyul lehet bánni vele.
A tésztát 8 részre osztottam...
Szélesebbik végére tettem egy-egy szelet Kinder csokit..
..majd felcsavartam
A kifliket sütőpapíros tepsibe tettem és további 10-12 percet kelesztettem.
Tetejüket felvert tojással kentem le és 180 fokra előmelegítet sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő)
A Kinder-Ferrero termékekkel kapcsolatos, gyártótól kapott allaergén információt itt olvashatjátok!
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket webshopban szerzem be!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika