
Glutén, tej és cukormentesen!
Hozzávalók:
- 250 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható: Egészség Market)
- 25 gr eritrit
- csipet só
- 4 gr Dr.oetker porélesztő
- 150 ml Joya mandulás rizstej
- 1 db M-es tojás
- 30 gr Liga
A kakaós részhez:
- 1 ek holland kakaópor
- 2 ek Joya mandulás rizstej
Tetejére:
- egy kisebb tojás felverve
A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és ezután is összekevertem. Beleöntöttem a langyos mandulatejet, hozzáadtam a tojást és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Végül beleönöttem az olvasztott Ligát is és szép fényes tésztává dagasztottam. Két részre osztottam és az egyikbe belekevertem a kakaport+ a tejet is és robotgéppel összekevertem. A két tálat lefedtem egy konyharuhával és meleg helyen 40 percet kelesztettem. Egy 20x11-es teflon formát kikentem olajjal, megszórtam vékonyan rizsliszttel és a kétféle tésztából olajos kézzel gombócokat rakosgattam bele...
..és még kb. 15 percet kelesztettem...
Tetejét felvert tojással kentem le és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő)
Miután kihűlt, akkor szeleteltem fel..
Nagyon finom, puha, lyukacsos lett :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika