
Egészen pontosan Szafi Free világos kenyérliszt és Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksüti liszt keverékéből készült!
Biztosan mindenki ismeri már azt a bizonyos "házasságot"! Aki mégsem tudná miről is beszélek, az kattintson ide és megérti!
Szóval ez a tészta brutál jó! Komolyan mondom!!! Már nagyon sok mindent készítettem belőle, de a csiga egy ideje már piszkálta a fantáziámat, hát mára ezt is megalkottam végre!
(lekváros buktát is sütöttem ezzel a tésztával, a bejegyzés alján találjátok)
Így hangzik a recept és a hozzávalók (én most fél adagot készítettem, a kenyérhez viszonyítva):
Hozzávalók:
Töltelék: (itt maradtam a kedvenc expressz lisztes csiga krémjénél, mert az nagyon-nagyon finom
|
Az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet. 15 percig hagytam állni a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam.
A tészta egyébként nagyon jó állagú, könnyen kezelhető, könnyen nyújtható és nagyon illatos!
Téglalap alakúra, kb. 33x25 cm méretűre nyújtottam.
A töltelék hozzávalóit csak összekevertem és a tésztára kentem..
A tésztát a rövidebbik oldalától fogva felcsavartam majd éles késsel 11 részre vágtam..
A csigákat sütőpapíros tepsibe tettem..
Körben és a tetejüket is Szafi Free kajszibarack lekvárral kentem le..
200 fokra előmelegített sütőbe tettem (alsó-felső sütéssel) és így sütöttem a csiguszokat 8 percig majd visszavettem a hőfokot 180-ra és további 35 percet sütöttem.
(a sütési idő mindig sütőfüggő, erre senki se alapozzon mert bár az én sütőm már 7 éves, de nemrég lett fűtőszál cserélve benne, így elég erősen süt)
Íme a végeredmény
Nem photoshop! A hóban fotóztam!
Észrevétel a zsírszegény expressz lisztes kakaós csigához viszonyítva:
- ez picit talán kenyeresebb, nem tudom ez így mennyire jön át , igazából a tésztájára értettem ezt a jelzőt
- az expressz lisztes csiga nálam (ha marad) még 3 nap után is ugyan olyan puha mint frissen! Erről majd később nyilatkozom, mert ma (02.20-án sütöttem először) UPDATE! Másnap is puha, de leheletnyi különbség van a zsírszegény expressz lisztes csiga és e között, az első javára!
02.22. Utolsó csiga. Zacsiban tárolva puha, tehát 3 naposan sem száradt ki!
- ennek a tésztája inkább terül sütés közben, az expressz lisztes inkább felfele nő
Buktaként készítve... Sajnos nem jöttem rá a nyitjára, hogy miért esett össze picit a tészta, mindenesetre ez inkább csak esztétikai hiba, mert az ízén, állagán semmit sem változtat! :) A tészta átsült és ezzel a lekvárral egyenes ISTENI!!!
190 fokon 45-50 percet sütöttem. (sima alsó-felső sütéssel)
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.