
Glutén- és laktózmentesen
Eredeti recept megtalálható a Mester Család oldalán, www.mestercsalad.hu
Eszméletlen finom laktató étel!
Hozzávalók:
- 250 gr Mester kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család
- 25 gr Liga margarin
- 155 ml laktózmentes tej
- 4 gr Dr.Oetker porélesztő
- 1 db M-es méretű tojás sárgája
- 25 gr cukor
- csipet só
Töltelék:
- 2 db főtt tojás
- 150 gr sonka
- 150 ml laktózmentes tejföl
- 50 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- csipet só
- őrölt bors ízlés szerint
- lilahagyma
- metélőhagyma, bármi ízlés szerint…
Kenéshez:
- 1 db tojás
A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sót, cukrot és összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt, hozzáöntöttem a langyos tejet majd kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Beleöntöttem az olvasztott vajat is és tovább dagasztottam. Miután összeállt a tészta, meleg helyen hagytam kelni 35-40 percet. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. ujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtottam....
A tejfölt a reszelt sajttal, sóval, borssal összekevertem és megkentem vele a kinyújtott tésztát...
Rászórtam a felaprított hagymát, kockákra vágott sonkát és főtt tojást..
...majd a szélesebbik oldalától fogva (nem túl szorosan) feltekertem. Tetejét felvert tojással lekentem, villával megszurkáltam és további 15 percet kelesztettem. Végül 180 fokos sütőben szép világosra sütöttem...
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika