Dupla sajtos lángos Hadarik Rita lángos lisztből

 

Dupla sajtos lángos Hadarik Rita lángos lisztből

Glutén- és laktózmentesen

Életem első, igazán különleges lángosa ez. Sütöttem már párat gluténérzékeny életem ideje alatt, de ilyet még sosem! ☺️ Ez nem a megszokott lángos ízvilág, nagyon finom, halvány barna színű tésztával, sok rosttal, nem mellesleg lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz! Most kisebb, igazi pár falatos verzió készült, de hihetetlen laktató így is.

Így készült ez a szuper finom töltött lángos...

 

 

 

Hozzávalók:

- 1 csomag Hadarik Rita lángos lisztkeverék (itt megvásásrolható: www.glutenmentessutemeny.hu)
- 5 g porélesztő
- 1 kk cukor
- 100 ml+ 150 ml langyos víz
- 60 g laktózmentes tejföl
+ olaj a sütéshez

Töltéshez:

- laktózmentes trappista sajt darabok

100 ml vízben elkevertem a porélesztőt és a cukrot, közben egy pohárba mértem a tejfölt és a 150 ml langyos vizet, a kettőt összeöntöttem majd az egészhez hozzáadtam a lángos lisztet. Kézi robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát. 10 percet hagytam pihenni, majd olajos kézzel gombócokat formáztam belőle. Nagyon lágy a tészta, de ez ne rettentsen el senkit! A végeredmény és a különleges ízvilág kárpótol! ☺️ A lágy tésztával sokkal könnyebben tudtok bánni ha kezetekre eldobható kesztyűt húztok, kevés olajba mártva máris formázható lesz a tészta. Tehát 10 perc pihi után 10 kisebb méretű gombócot alakítottam ki a tésztából, amiket kevés olajjal lekent folpackra sorakoztattam és 30 percet kelesztettem...

Kelesztés után is nagyon puha, lágy a tészta, de még itt is jó barátunk a gumikesztyű ✔︎ így könnyebben kialakítható a végleges forma. Ismét olajba mártottam a gumikesztyűs kezemet majd egy ksiebb serpenyőben forrosított olajba tettem a kb 7-8 centi átmérőjűre formázott lángosokat. Óriási tévedés ha azt hiszitek hogy a gluténmentes lángos tészta nyújtható! Nem, nem az. El tudod lapítani a kezedben, hosszúkás vagy kör alakúra is, de ennél többet nem tudsz tenni. Nem is kell, hisz ez így tökéletes! ☺️ No de ahogy írtam a címben, dupla sajtos lángosról van szó, így a megkelt tésztagombócokat megspékeltem sajt darabokkal, egészen pontosan a közepébe nyomtam egy-egy sajt darabot, olajozott tenyeremben ellapítottam és egyből a forró olajba tettem. Nem ér közben fészbúkozni' vagy bármi más tevékenységet folytatni, mert eleve pici méretű a tészta, így könnyen megég(het). Pár perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütöttem, papírtörlőre tettem. Sóztam, összetört fokhagymával jó alaposan megkentem, került rá laktózmentes tejföl és reszelt sajt is, ha már egyszer dupla sajtos verziót harangoztam be nektek! ✔︎

Mini lángos-torony dupla sajttal, tejföllel, foghagymával....hmmm...mennyei! ❤︎

Utazáshoz is tökéletes, viszel magaddal egy kisebb serpenyőt, egy csomag Hadarik Rita lángos lisztkeveréket, olajat, tejfölt, élesztőt szinte mindent élelmiszerboltban lehet kapni és már állhatsz is neki ennek a finomságnak! ☺️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza