Csokis korongok

 

Csokis korongok

Glutén-és laktózmentesen

Betti töltött korongjai adták az ötletet ehhez a csokis finomsághoz. A tésztához a jól bevált kelt tészta receptemet használtam, írom is hogy készítettem...

 

 

Hozzávalók:

- 300 gr Nutrifree Mix per Pane liszt
- 200 ml laktózmentes tej
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- csipet só
- 30 gr cukor
- 1 tojás sárgája+ 1 egész a kenéshez
- 1 ek olaj

A csokis töltelékhez:

- 100 gr Liga
- 1 csomag vanílás cukor
- 80 gr porcukor
- 1 púpos evőkanál Szerencsi cicás kakaópor

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam. 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem, eközben elkészítettem a csokis tölteléket. A Ligát kicsit megolvasztottam, hozzáadtam a vaníláscukor, a porcukrot és a kakaót, majd alaposan kikevertem. A megkelt tésztát kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapon 3-4 mm vékonyra nyújtottam és egy 8 centi átmérőjű formával köröket szaggattam...

A tésztakorongra egy teáskanállal tettem a töltelékből..

..majd egy másik tésztakoronggal befedtem és a széleket villával lenyomkodtam...

A korongokat sütőpapíros tepsibe raktam...

Tetejüket felvert tojással lekentem és 180 fokos sütőben aranybarnára sütöttem. Porcukorral meghintve tálaltam.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika

vissza