
A legeslegeslegfinomabb!!! :)
Hozzávalók:
- 250 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt kapható)
- 25 gr porcukor
- csipet só
- 4 gr Dr.oetker porélesztő
- 140 Joya mandulás rizstej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 db M-es tojás
- 30 gr Liga
Töltelék:
- 200 gr garantáltan gluténmentes darált mák
- 180 ml Joya mandulás rizstej
- 80 gr cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Kenéshez:
- egy kisebb felvert tojás
A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és ezután is összekevertem. Beleöntöttem a langyos tejet, hozzáadtam a tojást és kézi robotgéppel összeállítottam a tésztát. Végül beleönöttem az olvasztott Ligát is és szép fényes tésztává dagasztottam. A tálat lefedtem egy konyharuhával és meleg helyen 40 percet kelesztettem.
A mandulás rizstejet cukorral, vaníliás cukorral felfőztem, belereszeltem a citromhéjat, végül hozzáadtam a mákot. Alaposan összekevertem és hagytam kihűlni.
Kelesztés után rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam a tésztát és kézzel párszor átgyúrtam, majd két gombócra osztottam...
A gombócokat egyenként kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtottam...
A máktöltelék felát a tésztáea kentem...
Rövidebbik oldalait behajtottam...
Majd a hosszabbik oldalánál fogva felcsavartam..
Egy 20x11-es szögeltes formát kikentem olajjal és megszórtam rizsliszttel majd a két tésztarudat összecsavartam...
Formába tettem és további 10 percet kelesztettem.
Tetjét felvert tojással kentem le..
..és 180 fokra előmelegítet sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő)
Annyira csodálatosan szép színe van, nagyon nagyon örülök neki :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika