Halászléfőzéssel egybekötött üzemi nyílt nap a Mester Családnál!

2016.07.10.

Halászléfőzéssel egybekötött üzemi nyílt nap a Mester Családnál!

Avagy végre ellátogattam Bajára! :)

Nemrég meghívást kaptam erre a szuper rendezvényre. Egészen pontosan a Mester Család által szervezett üzemi nyílt napra és halászléfőzésre, amit a bajai üzemükben és annak udvarán tartottak. Én a férjemmel mentem, aki történetesen nem LÉ, de nagyon ízlett neki minden, amit megkóstolt. (330 kilométert utaztunk, de én mondom, megérte, persze ez csak az odaút volt)

Mikor megérkeztünk, a kapuban egy sátor alatt ülve fogadtak páran, ahol név alapján azonosították be az előzetes regisztrációnkat. Pár pillanat után megérkezett Aranka, Mester Miklós feleésge, aki egyből üdvözölt bennünket, elmondta hogy az 1-es asztalnál lesz a helyünk és menjünk, körbevezet minket.

Ez egyébként nagyon tetszett, hogy név szerint mindent nyilván tartottak, ki mit kér enni, hova ül stb... :)
(megjegyzem, az 1-es asztal volt a legjobb hely, a legközelebb mindenhez :) 

A program több lépcsős volt és a következőképpen alakult... 10 órakor volt a megnyitó, majd Nagy Gábor Béla pékségvezető (aki egyébként egy rendkívül szimpatikus pasi, közvetlen, jópofa és tudja, érti a dolgát) és csapata sütőbemutatót tartott, ezután mindenki elkészíthette a saját lecsós és gyümölcstöltelékes batyuját, amit kisütés után haza is vihetett. Lelkes felnőttek és gyerkőcök sorakoztak az asztalok mellett, tök jó volt látni hogy ennyien szerették volna kipróbálni "élesben" a gluténmentes tésztagyúrást és formázást. Ezek a finomságok készültek a vendégek által, amit haza is vihettek...

Aztán volt habzsákkal való ismerkedés is, az ezekből készült finomságokat is hazavihették az idelátogatók :)

Mona közben az udvaron készített sütés nélküli tortát, amit nagyon sokan vártak, hogy megkóstolhassanak :) Tina nagy segítség volt számára, végig a keze alá dolgozott, figyeltem a részleteket (is) ám :)) Tina egyébként a Mester Család jobb keze :) lehet hogy túlzok, de a beszélgetésünkből ítélve rengeteg terhet le vesz a vállukról, szereti a munkáját és nagyon jól is csinálja! Abszolút jól szervezte ezt a napot, az ebéd körüli intézkedést, egyszóval mindent :) Nagyon örülök hogy megismerhettem! :)

(Mona középen, Tina jobbra Mester Család-os pólóban)

Mester Miklós több részletben mutatta meg a vendégeknek az üzemet, mindent részletesen elmesélt és kérdezni is lehetett tőle. - volt egy tök jó módszere, mint az idegenvezetők, egy esernyővel jelezte hogy készen áll a soron következő bemutatóra, lehet csatlakozni hozzá :) 

Közben készült a finom ebéd, egyik oldalon a halászlé, amihez gluténmentes tésztát is szolgáltak fel, az udvar másik részén pedig marhapöri rotyogott a kondérban :) Isteni illatok voltak! Voltak olyan vendégek, akik tojásérzékenyek, azoknak tojásmentes tészta is készült, ez rendkívül figyelmes dolog volt szerintem!

Kaptam isteni finom csalamádét és gluténmentes bagettet a pörihez, mert hogy az uram ette a halászlevet és pedig a pörire pályáztam :) 

Miután megettem a finom ebédet bementem az üzembe, hogy készítsek pár fotót...

Miklós is elkísért, mesélt a speckó, több millió forintot érő gépekről, amivel az üzemben dolgoznak. Ilyen például a dagasztógép, amin akkorát csodálkoztam :) életemben nem láttam még ekkora gépet, de Mikós állítása szerint van ennél jóval nagyobb is..

Aztán megnéztem a kelesztőgépet, ami egyenletes hőmérsékleten és egyenletes páratartalomban tartja a keleszteni való tésztát..

Mellette volt a két kemence, mondanom sem kell, nem fáztam, pedig akkor már nem sült bennük semmi.. :) Modern, König márkájú kemencék ezek és hatalmas nagyok!

Megnézhettem egy pillanatra a fagyasztó részt is, na nem csak egy szimpla hűtőről volt szó, hanem egy hatalmas nagy helység, ahol akkor épp mínusz 16 fok volt, a kemencék után egész kellemes volt ott az hőmérséklet :)

Majd mikor mindenki degeszre ette magát...

..megérkezett a hatalmas "Hal a tortán" torta, nem csak glutén, de tejmentes is volt, epres és állati finom! :)

Körülbelül egy éve ismerem a Mester Családot közelebbről. Ezen a napon pedig megismertem a család többi "tagját" is. Sokat beszélgettünk és nekem az volt az érzésem, hogy az összes munkatárs a családhoz tartozik. Aranka mondta, hogy a gépezet csak akkor működik, ha mindenki úgy húzza az igát, ahogy ők és ez ezen a napon is nagyon látszott. Mindenki dolgozott, tette amit kellett, közvetlen volt és nagyon kedves, segítőkész! Tuti biztos, hogy ez a dolog csak így és ebben a formában működik. Nekem nagyon szimpatikus volt a csapat, örülök hogy személyesen is megismerhettem a többieket!

Ami még számomra nagy dolog volt, hogy a vendégek közül többen is odajöttek hozzám, üdvözöltek, gratuláltak a blogomhoz és megköszönték a sok-sok receptemet! :) nagyon-nagyon jól esett. Ezek az emberek a facebookon található Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok csoport tagjai, onnan ismernek engem :)

Végül, de nem utolsó sorban had mutassam meg a nap fotóját. Mikor megláttam, tudtam hogy le kell fényképeznem. Jobb megnevezést nem is kaphatott volna ez az amúgy nem csúnya növény.. Lupin a becses neve, más néven csillagürt. Nagyon sokan érzékenyek rá de a Mester Család termékeiben ez az allergén nem fordul elő! Íme az említett növény :)

Összeségében nagyon-nagyon jól érzetük magunkat! Finomakat ettünk, ittunk. Jó volt a társaság, nagyon sokan, több mint 200-an voltunk! Remélem jövőre is ott lehetek majd ezen a rendezvényen! :)

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!