Szponzoráció - cégekkel való együttműködés

 

Szponzoráció - cégekkel való együttműködés

Tisztán és érthetően

Kezdem a számomra egyik legfontosabb dologgal! Sokan azt gondolják, milyen jó egyes bloggereknek, mert ők ingyen kapnak gluténmentes termékeket különböző gyártóktól, forgalmazóktól, webshopoktól. Nekik nem kell fizetni érte, csak csenget a futár, hozza a csomagot és virul a blogger feje, mert nulla forintból, nulla munkával megúszta az egészet! Erősen baj van azokban a fejekben akik ezt vagy ehhez hasonlót gondolnak!

Lassan 5 és fél éve vagyok gluténérzékeny, kevés olyan diétázó van, aki ne ismerné az "Én történetem"-et, ha mégis akad ilyen, akkor IDE kattintva elolvashatja és megismerhet. 5 és fél évvel ezelőtt cseppentem ebbe a "világba", azt sem tudtam merre hova hány méter, semmit nem tudtam a gluténmentes diétáról, sem az alapanyagokról, de még azt sem tudtam, mit ehetek meg és mit nem. Egy kevésbé tanult dietetikus néhány A4-es papírt a nyomott a kezembe, hogy olvassam át, tanulmányozzam és majd onnantól tudni fogom mit, mivel és hogyan tovább.. Hát nem így lett! Kicsit sem volt egyszerű, sőt, baromi nehéz volt! Nehéz volt megszokni, megtanulni, elfogadni,  együtt élni vele, beilleszkedni ebbe a dologba.
MINDENT, hangsúlyozom MINDENT a magam kárán tanultam meg. Rengeteg sütésem ment kárba, számtalan dolgot kipróbáltam, bújva különböző internetes oldalakat, csoportokat, ahol minél több információt összegyűjtve, végre sikerült meglátnom a fényt az alagút végén. 5 év alatt eljutottam oda, hogy kezdő diétázók már tőlem kérnek tanácsot, nekem írnak privát üzenetet, hogy segítsek egy-egy tészta elkészítésében. A blog rengeteg látogatót vonz, nem beszélek számokról, elég ha én látom és tudom, illetve aki nincs benne ebben a "szakmában", úgy sem érti mit jelent az, hogy bizonyos napokon pl. 11.029 ember kattint külön a blogom egyes menüpontjaira, tartalmára. Ez hatalmas szám! ☺️

Az elmúlt időszak számomra nagyon mozgalmasan telt, számtalan sütőnapon és gluténmentes sütőtanfolyamon vagyok túl, amikre egyre nagyobb kereslet van a jövőben! Nyilván engem is megkerestek cégek az évek alatt. Igen, van akikkel személyre szabott szerződésem is van. Mert így korrekt, szerintem.

De!
Ha valaki azt hiszi, hogy annyiból áll az együttműködés hogy csak ingyen kapom a gluténmentes alapanyagokat, az bizony hatalmasat téved. Ezekből a lisztekből nekem folyamatosan kreálnom kell újabb és újabb recepteket. Van hogy nem sikerül, van hogy még javításra szorul. A készítés folyamatát végig dokumentálom, fázisfotókat, sok esetben videót is készítek róla. Ez rengeteg munka. Bár a kívülálló csak egy kattintásra való tartalmat lát, de ennek hátterében valóban sok munka áll, tehát én megdolgozom azért amit cserébe kapok! 

Több olyan cég is szerepel a listámon, akik ajánlatát, megkeresését visszautasítottam. Azt is elmondom miért. Volt aki elküldte az alapanyagot, hogy próbáljam ki és bár abszolút nem tartom magam ügyetlennek a konyhában, bárhol, bármikor meg tudok sütni szinte bármit mentesen, de ezek az említett termékek egyszerűen nem voltak valók semmire. (és most nem túlzok) Volt olyan is (az egyik legnagyobb külföldi mentes termékgyártó) akivel már a legelején megakadt a dolog, mert az általam meg nem említeni kívánt cég kommunikációs munkatársa olyan stílusban és fellengzős hangnemben levelezett velem, hogy azt mondtam, jó hát nekem nincs ilyenre szükségem. Majd eltelt egy kis idő, újra megkerestek, egyenesen a magyarországi képviselő, de én ott ismét nemet mondtam, a korábbi sérelmekre hivatkozva. 

Különböző gyártók, különböző termékeit használom. Vannak jól beváltak, amelyek remélem még hosszú-hosszú ideig lesznek a piacon és vannak olyanok is amikkel most ismerkedem. Ezek nyilván új megkeresések. A különféle gyártók természetesen más-más árkategóriával is dolgoznak, de pont nem az én dolgom ezzel foglalkozni! Mindenkinek adott a lehetőség választani! Én kipróbálom, ha nekem tetszik, beválik, megosztom! De ha sz@r, azt is megírom! Volt már rá nem egy példa, minek szépítsem, ha úgy van és én úgy gondolom. 

Aki követi a blogot és a blog facebook oldalát, az tudja hogy nagyon sokszor osztok meg egy-egy olyan termékfotót, amit épp vásárlás közben találok és mivel jónak ítélem meg, illetve úgy gondolom másnak is hasznos infó lehet, ezért közzéteszem. Ezt többnyire az emberek, a követőim meg is köszönik, de akad olyan is, aki reklámnak ítéli meg és ezt szóvá is teszi. Erre igazából azt tudom csak mondani, hogy én a diétám kezdetén minden ilyen hasznos infónak nagyon-nagyon örültem volna! De tényleg! Akkor még nem voltak ilyen informatív oldalak, blogok. Most viszont van, nem is egy. De úgy néz ki, néha ez sem jó... Mindenesetre én továbbra is meg fogom osztani azoknak a termékeknek a fotóját, amik GLUTÉNMENTESEK! Nem azért mert támogat a cég, (ha támogat, szponzorál, úgy is odaírom) hanem azért mert segíteni szeretnék a diétázó társaimnak az információval. 

Remélem így már mindenkinek érthető a dolog! Azért írtam le, nehogy azt gondoljátok, ha a jövőben egy-egy posztnál meglátjátok hogy (szponzorált tartalom) hogy én ezt csak azért osztom meg mert dől a lé a zsebbe! Azért osztom meg mert úgy ítélem meg hogy:

  • jó az a termék
  • kedvezményes áron tudtok vásárolni xy webshopban
  • akciós xy termék egy-egy áruházláncban vagy multiban
  • stb...

Ja és nem, nem támogat a Lidl. (még ☺️) De majd írok róla, ha úgy alakul! 

vissza