Mikrozöld teszt

 

Mikrozöld teszt

Vegyszermentesen növeszthető mikrozöldek otthon, ablakpárkányon nevelgetve néhány nap alatt...

Falusi lány vagyok, így tisztában vagyok vele, milyen jó érzés az, amikor friss zöldséget ehet az ember lánya. Csak egy "kicsit" más, amikor a kertből felszedett friss retket, salátát teszed a család asztalára, mint amikor berohansz a boltba, lekapod a polcról vagy akár a hűtőpultból a zacskós változatot majd vállon veregeted magad, hogy milyen egészségesen fogtok aznap étkezni. Ne értsétek félre, nincs bajom a bolti salátával, én is megveszem, mert nincs kertem. Volt, de "felszámoltuk" a dolgot. Embertelen mennyiségű vezetékes vízzel locsoltuk, ami kb semmit se ért szerencsétlen növényeknek. A paprika vékony héjú volt, kemény és íztelen, a paradicsom pici vagy épp ellenkezőleg, hatalmasra nőtt és kirepedt. Mindenhol béka, meztelen csiga, darázs, hangya és még sorolhatnám hányféle bogár volt, utáltam. A retket konkrétan felzabálták, szó szerint. Két vagy három évig próbálkoztunk, minden nap foglalkozunk vele, öntöztünk, gazoltunk, aztán feladtuk, jött a fűmag és már szééép egységes zöld az udvarunk. (amúgy egyedül a cukkinit sajnáltam, mert az gyönyörű volt) Anyukámnak hatalmas kertje van, most tőle kapom a friss zöldségeket, gyümölcsöket. Imádom a zsenge borsót, sárgarépát.. mindent persze ettől függetlenül én is megveszem boltban, ha épp úgy adódik.

Na de mit tehetsz ha nincs kerted vagy van, de nem szeretnéd a szép füves pázsitot szétbarmolni, de mégiscsak ennél egy jó kis salátát. Na ekkor jön képbe a mikrozöld ültetőcsomag.

Orsi oldalára az Instagramon találtam rá. Nagyon szimpatikusnak tűnt a dolog, amivel foglalkozik, sok fotóját végignéztem, átolvastam a webshopot és követtem egy ideig az oldalán megosztott fotókat, aztán egyik napról a másikra én is belevágtam a mikrozöld nevelgetésbe. Négyféle ültetőcsomag közül lehet választani a webshopban, de külön lehet kapni vetőmagokat is illetve az ültetéshez szükséges különböző kellékeket. Használható turmixokhoz, levesekhez, szendvicsekhez, saláta készítéshez, pesztókhoz és zöldségkrémekhez. 

Tudom, hogy sokan nem használják az Instagramot, de higgyétek el, érdemes pár percet a regisztrációra szánni. Én megörökítettem az első ültetésemet videó formájában, amit fel is töltöttem a saját Insta oldalamra, de ide sajnos sehogy sem tudom beszúrni, így csak ott tudjátok megnézni, ne hagyjátok ki, elképesztő hogy 3-4 nap leforgása alatt mi lett azokból a pár mm-es kis magokból.

VIDEÓ AZ ÜLTETÉSRŐL ITT!

Én amúgy egy turmix ültetőkészlettel kezdtem és minden nap dokumentáltam a  növények fejlődését. 

így kezdődött minden (de akkor a legjobb és legérthetőbb, ha megnézitek a videót is)

Ültetés után másfél nappal :)

Két és fél- három napos állapot. Ültetés után amúgy 4-5 napig vízzel kell permetezni, naponta legalább 2 alkalommal, hogy ne száradjanak ki a magok.

itt pedig már 4 naposak, kb. 5 centi magas mindegyik. Retek, brokkoli és fodroskel! :)

Tehát az ültetőcsomag 3 db vízálló papír és 3 db műanyag tálcát tartalmaz, 3 csomag mikrozöld magot, 3 db kókuszrost téglát (ezt kell majd vízbe áztatni és ebbe ültetjük a magokat), valamint vízpermetezőt és egy részletes útmutatót.

ITT

meg tudjátok nézni milyen csomagok vannak! De mielőtt rendelnétek, használjátok ki a lehetőséget és írjátok be a kuponkód mezőbe a 

GMÖVEZET10 

kódot, így 10% engedményt kaptok a vásárlás összegéből.
(nem kapok egy forint jutalékot sem, tényleg szívből ajánlom nektek ezt a szuper kis mikrozöld ültetvényt)

(2019.03.12-i állapot)

Frissítem majd ezt a bejegyzést és megmutatom milyen szép nagyra nőttek ezek a szuper finom és egészséges növénykék! :)

vissza