Miért kezdtem el jógázni?

 

Miért kezdtem el jógázni?

Mert kikapcsol, feltölt, energiát ad! Legjobb!

Világ életemben utáltam a kötelező sportokat, ezzel együtt a sulis tesi órákat is. A családunkban sem sportol senki, úgyhogy akárhonnan is nézem/néztem a dolgot, semmi sem kötött hozzá. Volt egy időszak az életemben, amikor jártam kangoo edzésre. Imádtam! De tényleg. De jött egy változás, ami miatt ez a sport kimaradt... Mióta vállalkozó lettem és főállásban csinálhatom azt amit hosszú évek óta szerettem volna, a korábbi rohanós, folyton izgő mozgó Verából lett egy egy viszonylag sok ülőmunkát végző Vera.  (na jó, kivéve a sütőtanfolyamokat, mert ott aztán nincs üldögélés) Szóval a napi átlag egy órás kutyasétáltatás mellé kellett nekem valami, ami úgy igazán megmozgat. Nem akartam dübörgő zenét, mert a sok recept és fotó láttán van elég káosz a fejemben nap mint nap.. Tehát valami olyan kellett, ami kikapcsol, feltölt de mégis megmozgat. 

Azt az elején le kell szögeznem, hogy a jóga is távol állt tőlem. Bár igazából azt sem tudtam pontosan, hogy mi is az. Miből áll egy jóga óra?! Mi történik ott stb.. Hallottam ismerősöktől, hogy nagyon jó, láttam az fb-n fotókat, egészen tetszett, de mégis olyan távoli volt... Aztán valamikor június végén (most amikor írom ezt a bejegyzést, 2018. július 23-a van) megpillantottam egy kezdő jóga edzés időpontot Zsuzsi oldalán. Akkor tudtam, hogy ez az én napom. Itt a lehetőség, mennem kell, mert ha most nem, akkor soha! Írtam a kozmetikus barátnőmnek, hogy ott a helyünk, ne is keressen kifogást, megyünk. Elmentünk. Meghaltam. De komolyan. A szó szoros értelmében szétestem az első óra után. Vagyis nem közvetlen utána, hanem másnap. A létező összes porcikám fájt, olyan helyen is amiről addig azt sem tudtam hogy egyáltalán létezik... Olyan de olyan izomlázam volt, hogy reggel alig bírtam kimászni az ágyból! Aztán csak tenni kellett a dolgomat és óráról órára jobb lett. Egész elviselhetővé, majdhogynem kellemessé vált ez a "fájdalom". Akkor tudtam, hogy nekem ezt folytatnom kell, mert ha nem teszem, ott vége, roló le és nem megyek többet. Bejelentkeztem a következő órára is és de jól tettem. Nem számolgattam én centiket a fejem búbja és a jógaszőnyeg között, de tudtam és éreztem, hogy az első órához képest már jobban le tudok hajolni, könnyebben megy egy-egy gyakorlatsor. A végére kellemesen elfáradtam. Aztán jött a harmadik óra, majd a negyedik és így tovább. Ha jól számolom, talán a mai volt a 7. óra és esküszöm, hogy totál igaz az, hogy egy idő után igényli a szervezet. Márpedig az enyém nagyon! Az ülőmunka miatt pláne, az ott szerzett energia miatt meg aztán még inkább! 
Zsuzsi nagyon kedves, türelmes, kitartó és jó "tanár"! Hihetetlen vékony és izmos, minden alkalommal rácsodálkozok, hogy a jógával érte el mindazt ahogy most kinéz. Persze ez nem azt jelenti, hogy most fuss és iratkozz be egy jóga órára, mert ott egy alkalomtól nádszál vékonyra lehet fogyni... Ettől függetlenül jó szívvel ajánlom mindenkinek, mert nagyon-nagyon sok levelet kapok a mozgással, sporttal kapcsolatban. Nem azért mert értek hozzá, még csak nem is tanultam semmilyen formáját sem. Azért írnak, mert a gluténmentes életmóddal egyenesen arányosan el lehet hízni, nem is akárhogyan. Aki nem figyel a mértékre és a keményítős liszteket eszi napi szinten, rostszegényen étkezik és nem mozog, annál bizony könnyen rakódnak fel a kilók és sajnos jóval nehezebben mennek le. Úgyhogy mozogjatok! Ki így, ki úgy! Én a jógát választottam, mert jól esik, mert kikapcsolt, mert feltölt, mert alakulok (még ha lassan is).
Amikor csak tehetem, megyek és csinálom! 

Mutatok pár fotót, amit Zsuzsi segítségével készítettem. Emléknek jó lesz, majd összehasonlítom az egy évvel későbbi állapotommal.   Aztán a végén lehet még ti is kedvet kaptok! 

UPDATE!!!
Sok-sok friss fotók lejjebb görgetve!!!

Tudom, hogy nem tökéletes, hogy bőven van még mit javítani, hogy a lábam nem mindig nyújtott, hogy emelhetném magasabbra is és gyertya póz sem tökéletes, meg a kezem sem ér össze néhény helyen, de ez a valóság 7!!! jóga óra után. 

2018. augusztus 5.

2018. augusztus 8.

(itt ért le először a fejem)

(életem első fejenállása - egyedül, persze még csak fal mellett)

2018. augusztus 10. 
Alakul, de messze még a tökéletes... Tudom hogy van rajtam felesleg, pont olyan helyen ahol (lehet) hogy nem kellene! De én már nem küzdök ellene, jól érzem magam, jókat eszem és imádom a jóga összes pozícióját! Egy hónappal ezelőtt ezt a pózt még csak elképzelni sem tudtam... ma meg..

2018. augusztus 20.

2018. augusztus 31.

2018. szeptember 12. 

2018. szeptember 19.

2018. szeptember 21.

2018. szeptember 26. 

2018. október 1.

2018. október 5.

2018. október 12.

...éééés amiről ugyan még nincs kép, de 2018. október 31-én végre sikerült a nagy jógahíd! Álmomban sem gondoltam volna, abszolút nem ment az elején ez a póz (sem)!

Bár kicsit később, december közepén örökítettem meg a fent említett jógahíd pózt, azért megmutatom..

A paradicsommadár pózzal is barátkozom. Nagyon nehéz, el sem tudom mondani mennyire és abszolút messze van még a helyes kivitelezéstől, de ez is alakul...

Ezt a pózt sem tudtam még az elején elképzelni sem, nemhogy kivitelezni.

December 18-án is gyakoroltam otthon kicsit :)

2019. január 10. 

Ez nem olyan könnyű póz mint amilyennek látszik. Nem is sikerül mindig, de folyamatosan gyakorlom. :)

2019. január 22. 
itthoni gyakorlás, és annyira örülök a végeredménynek!!!

2019. február 2.

Sokat gyakorlok itthon, nem mondom, hogy minden nap, de amikor csak tudok, próbálgatom a pózokat. Videókat nézek, utána olvasok és persze mindig kikérem Zsuzsi tanácsát! :)

Ezek a képek ezen a napon készültek:

Erre mondjuk (meg persze a többire is) nagyon büszke vagyok! Nagyon nehéz póz, de én kitartóan gyakoroltam! Instagramon megosztottam videót is róla és mivel ott csak 24 óráig elérhető egy-egy ilyen bejegyzés, ezért rögzítettem, az alábbi képen mutatom, hol találjátok! 

Lejjebb görgetve mutatom ezt a pózt oldalról is! 

2019. február 12.

...éééés a jelenlegi kedvencem, ami hatalmas kihívás volt! :) De nehogy azt gondold, hogy ezt csak 1 mp erejéig tartottam így! Nézd meg Instagramon a videót, ami rögzítve lett, az már kb. a 6. gyakorlás volt, szóval kicsit elfáradtam de sikerült!!!

2019. február 19.

2019. március 11.

2019. március 19.

2019. március 30.

Egyszer remélem majd sikerült az a spárga.... :)

Alakulok.. sokat gyakorlok. Instagramon szoktam videókat megosztani,

ITT tudtok követni.

Ha Győr-Sopron megyében éltek és kipróbálnátok ezt a "sportot" (nem tudom hogy egyáltalán ennek nevezhetem-e..?) akkor keressétek Miholics Zsuzsát és a Lótusz jóga stúdiót a facebookon! 

vissza