Gluténmentes adventi naptár saját kezűleg

 

Gluténmentes adventi naptár saját kezűleg

Olcsón, gyorsan, egyszerű alapanyagokból!

A napokban több levelet is kaptam a közelgő advent alkalmából, hogyan és miképp lehetne a gluténérzékeny gyerkőcöket meglepni mentes finomsággal úgy, hogy a nyitogatható naptár se maradjon el, hisz az olyan jó móka :) Egyenlőre sehol sem találtam garantáltan gluténmentes adventi naptárt, illetve biztos van csak sajnos több ezer forintért... :( Gondoltam nem olyan nagy dolog ez, gyártok magam itthon egyet és mindenki azzal tölti meg amivel szeretné, persze kizárólag gluténmentes finomságokra gondolok. :)

Ezúton is köszönöm a segítséget, az alapanyagok összeválogatását és a tippeket Szilvinek, a Színes Ötletek Boltja tulajdonosának! :)

Volt egy elképzelésem, ami aztán pillanatok alatt meg is változott :) Lehet majd az is elkészítem egyszer, de végül egy karácsonyfa formára esett a választásom.


Ehhez szükség van:

- 1 db nagyobb méretű kartonlapra (sima vagy mintás is lehet)
- 24 db üres gyufásdobozra
- karácsonyi mintás csomagolópapírra

- papírragasztóra
- kétoldalas ragasztóra
- etikettre
- filctollra

(a díszítésnél a képzelet szab határt :) mindenki bátran formálja kedve és rendelkeszésre álló alapanyaga szerint)

Elsőként a gyufásdobozokat vontam be a kétoldalas ragasztóval az alábbi módon..

ezután a méretre vágott tetszőleges színű, mintájú csomagolót ráragasztottam...

Sima téglalap alakú etikettek voltak nekem itthon, így Szilvi tanácsára egy lyukasztóval sikerült kör alakú matricákat varázsolnom belőle :)

Amiket aztán különböző színű filcekkel beszámoztam és a dobozkra ragasztottam...

A kartonlapon kialakítottam egy karácsonyfa formát majd papírragasztóval egyesével felragasztottam a bevont, számozott dobozokat..

Nagyjából ennyi a művelet, nem több! Nem kerül tízezrekbe, hisz még időben el lehet kezdeni gyűjteni az üres gyufásdobozokat, karácsonyi csomagolópapírja talán mindenkinek van otthon tavalyról :) filctoll, ragasztó is akad.

Így már csak azon kell gondolkodni, mit rejtsünk el a kis dobozokban :) 


Ehhez is adok pár tippet, persze mindenki a diétájának megfelelő finomságokat válasszon! Mivel a doboz mérete adott, így tényleg apróságok férnek csak el benne, többek között:

  • Toffifee
  • Haribo gumicukor (de csak és kizárólag az L361-es kóddal ellátott a GM)
  • pici méretű, saját készítésű mézeskalács keksz
  • Pez cukorka
  • Vadász marcipános szaloncukor
  • Bonbonetti szaloncukor
  • Tic Tac
  • M&M-s
  • Maoam stb...

Ha nem is első osztályú az adenti naptáram, de nagyon örülök neki, egyrészt mert én készítettem, másrészt mert remélem tudtam ötletet adni a kisgyerekes anyukáknak, akik nem szeretnének ezreket költeni egy ilyen naptárra :)

vissza