Zsebes karaj

 

Zsebes karaj

..méghozzá azért zsebes, mert mindenféle finomsággal meg van tűzdelve. Baconnal, sajttal, vöröshagymával és kaliforniai paprikával.

Az eredeti recept itt található, nálam annyi különbséggel készült, hogy nem állt egy éjszakát a fűszerpácban és nem kolbászt, hanem bacont tettem a "zsebekbe", de nem bántam meg, így is totális siker volt, nagyon finom lett :)Hozzávalók:

- 1,5 kg csont nélküli karaj, egyben
- 15 dkg bacon
- 15 dkg trappsita sajt
- 2 db közepes nagyságú vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika

A páchoz:

- olaj
- őrölt pirospaprika
- őrölt bors
- vegeta
- Lucullus magyaros fűszersó

A húst alaposan megmostam majd papírtörlővel szárazra töröltem. Éles késsel kb. 1 centinként bevágtam, de nem vágtam át a húst, az alsó része egyben maradt. 2 evőkanál sertészsírt tettem a hús alá, majd kb. 3 ek olajba kevertem az őrölt fűszereket és a magyaros fűszersót is. Ezzel a fűszeres olajos keverékkel lekentem a húst, a zsebeket is, majd bacont, karikákra vágott vöröshagymár és sajtot is tettem a zsebekbe. A nyílás tetejét pedig csíkokra vágott kaliforniai paprikával fedtem le..

A tálat alufóliával lefedtem és 180 fokos sütőben másfél órát pároltam...

.. a másfél óra leteltével levettem a fóliát a hús tetejéről és tovább sütöttem még kb. 40 percet. Olyan illat volt a konyhában, de olyan.. :)

Burgonyapürével tálaltam. Nagyon finom, ezt ki kell próbálni, nálunk biztosan visszatérő étel lesz! :)

vissza