
Amolyan mindent bele ebéd/vacsoraötlet ez. Csirkehús, brokkoli, cékla, kaliforniai paprika, burgonya, lilahagyma, fokhagyma, sárgarépa...minden finomság benne van!
Az ötlet Betti barátosnémtól származik. Többször készítettem már, mindig más zöldséggel, gyümölccsel. Most épp ez a verzió készült..
Hozzávalók (a mennyiséget mindenki alakítsa a család étvágya szerint) :)
- csirkecomb
- brokkoli
- cékla
- kaliforniai paprika
- burgonya
- lilahagyma
- vöröshagyma
- gomba
- sárgarépa
- fokhagyma
- körte
Sütéshez: kacsazsír
Fűszerezéshez: Lucullus sültcsirke fűszersó
A zöldségeket megpucoltam, feldaraboltam, a csirkecombokat megmostam, majd bevagdostam és befűszereztem...
Egy magasabb oldalú tepsi aljába kacsazsírt tettem..
.ráfektettem a csirkecombokat...
rátettem a zöldségeket..
Azért tettem alulra a húst, mert a zöldségektől sokkal ízletesebb lesz. 250 fokos sütőben alufóliával lefedve pároltam 40 percet, majd levettem a fóliát és a csirkecombokat felülre pakoltam, hogy ne csak párolódjanak, de szép színt is kapjanak..