Tepsis hús zöldségekkel

 

Tepsis hús zöldségekkel

Amolyan mindent bele ebéd/vacsoraötlet ez. Csirkehús, brokkoli, cékla, kaliforniai paprika, burgonya, lilahagyma, fokhagyma, sárgarépa...minden finomság benne van!

Az ötlet Betti barátosnémtól származik. Többször készítettem már, mindig más zöldséggel, gyümölccsel. Most épp ez a verzió készült..



Hozzávalók (a mennyiséget mindenki alakítsa a család étvágya szerint) :)

- csirkecomb
- brokkoli
- cékla
- kaliforniai paprika
- burgonya
- lilahagyma
- vöröshagyma
- gomba
- sárgarépa
- fokhagyma
- körte
Sütéshez: kacsazsír
Fűszerezéshez: Lucullus sültcsirke fűszersó

A zöldségeket megpucoltam, feldaraboltam, a csirkecombokat megmostam, majd bevagdostam és befűszereztem...

Egy magasabb oldalú tepsi aljába kacsazsírt tettem..

.ráfektettem a csirkecombokat...

rátettem a zöldségeket..

Azért tettem alulra a húst, mert a zöldségektől sokkal ízletesebb lesz. 250 fokos sütőben alufóliával lefedve pároltam 40 percet, majd levettem a fóliát és a csirkecombokat felülre pakoltam, hogy ne csak párolódjanak, de szép színt is kapjanak..

vissza