
Gluténmentes
Tejmentes
Szójamentes
Életem első házi tészta készítéséről készült írást és videót ITT találjátok. Ehhez a finom tésztához készítettem egy nagyon egyszerű de annál finomabb húsos zöldséges feltétet, az alábbiak szerint..
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell filé
- piros kaliforniai paparika fele
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kisebb cukkini
- 1 szál sárgarépa
- 200 ml kókusztejszín
- só, őrölt bors
- 2 kisebb gerezd fokhagyma
- kókuszzsír a sütéshez
A csirkemellet megmostam és kisebb kockákra vágtam, sóztam, borsoztam, majd serpenyőben kókuszzsíron megsütöttem. Amíg sült a hús, a zöldségeket megmostam, megpucoltam és apró kockákra vágtam...
Miután a hús elkészült, kivettem a serpenyőből, beletettem a zöldségeket, sóztam, borsoztam és roppanósra sütöttem...
Hozzáöntöttem a kókusztejszínt, -amiben előtte az összetört foghagymát elkevertem- és egyet forraltam rajta, hozzákevertem a húst is és lezártam a gázt.
A végeredmény :) Nagyon-nagyon finom!!!