Zserbómuffin

 

Zserbómuffin

Glutén és tejmentesen Mester süteménylisztből

Imádom a zserbót, ezért muszáj volt kipróbálnom ezt a muffin verziót is :) Az eredeti receptet itt találtam.



Hozzávalók 12 darabhoz:

- 140 gr Mester süteményliszt
- 150 gr Liga
- 120 gr darált dió
- 100 gr cukor
- 3 ek házi baracklekvár
- 2 db M-es tojás
- 100 ml Alpro rizstej
- fél csomag Dr.Oetker vaníliás cukor
- fél csomag Dr.Oetker sütőpor
- 12 tk házi baracklekvár

Csokimázhoz:

- Mester diabetikus étbevonómassza
- 1 ek kókuszzsír

A tésztához a puha szobahőmérsékletű vajat, vaníliás cukrot és a cukrot egy tálban kézi robotgéppel habosra kevertem. Egyenként hozzáadtam a szobahőmérsékletű tojásokat és robotgéppel simára kevertem. A lisztet kimértem, elkevertem benne a sütőport majd hozzáadtam a darált diót is és az egészet apránként a vajas tojásos masszához adtam, közben robotgéppel kevertem. Belekevertem a 3 evőkanál baracklekvárt is és beleöntöttem a tejet. Az egész masszát robotgéppel egyneműre kevertem. Egy muffin tepsit muffin papírokkal kibéleltem...

Egy teáskanál segítségével a tésztát a papírokba adagoltam..

.és mindegyik közepébe egy-egy teáskanál baracklekvárt tettem..

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem.

A csokilapokat a kókuszzsírral együtt felolvasztottam és kihűlt muffinok tetejét bevontam vele..

Néhányat megszórtam dekorcukorral..

..néhány közepére pedig diót tettem..

Állati finom! Próbáljátok ki! :)

A sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!


vissza