• 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Zserbó Mester süteménylisztből

 

Zserbó Mester süteménylisztből

Glutén és tejmentesen

Talán az egyik legmegosztóbb édesség ezt nálunk. Na jó, biztos van több is :) Szóval, az uram nem nagyon rajong érte, a fiam meg pláne nem, így hát rám maradt azt a becses feladat, hogy kóstoljak :) Nem volt nehéz kivitelezni, mert már napok óta azon kattogtam hogy zserbót kell sütnöm. Ma végre volt rá időm, így hát elkészítettem, fél adaggal dolgoztam, egy kisebb tepsiben sütöttem. Nagyon nagyon finom lett, ha szeretitek a zserbót, feltétlen próbáljátok ki! :)



Hozzávalók:

- 175 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 kk Dr. Oetker sütőpor
- 60 gr porcukor
- csipet só
- 1 db M-es tojás sárgája
- 75 gr Liga
- 50 ml Joya mandulás rizstej
- 3 gr Dr. Oetker porélesztő

Diós töltelék:

-  sárgabarack lekvár
-  100 gr darált dió
-  75 gr cukor

Máz:

- 3 ek víz
- 3 ek cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 30 gr Liga margarint

A cukrot összekeverem a dióval és a lekvárt is előkészítettem..

A lisztet egy tálba mértem, hozzáadtam a porélesztőt, a sütőport, cukrot, sót, tojás sárgáját, hozzáöntöttem a langyos tejet és a puha vajat is, majd kézzel összegyúrtam és 20 percre hűtőbe tettem. Egy  20x24-es tepsit kibéleltem sütőpapírral. 20 perc letelte után a tésztát 3 egyenlő részre osztottam..

..és egyesével kb. 3-4 mm vastagságú lapokra nyújtottam, majd sodrófa segítségével a tepsibe tettem.

Megkentem lekvárral, megszórtam a cukros-diós keverékkel...

Ezután jött a következő lap, kinyújtottam majd a sodrófa segítségével, ráemeltem az első lapra, ismét lekvár+ a cukrozott dió és harmadik lappal befedtem az egészet. Tenyeremmel egyenletesen lenyomkodtam, tetejét villával megszurkáltam..

...és hagytam pihenni 30 percet. 180 fokra előmelegítettem a sütőt és 30-35 perc alatt készre sütöttem. Miután kivettem, hideg helyre tettem és csak akkor vontam be a tetejét csokimázzal, miután már teljesen kihűlt.

A mázhoz a vizet a cukorral összefőztem, hozzáadtam a kakaóport végül belekevertem a margarint.

Hú ez valami állati lett :)

A Mester Család karácsonyi sütőnapján is elkészítettük ezt a finomságot :) 

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

vissza

Partnerek