Zserbó 2. glutén- és tejmentesen

 

Zserbó 2. glutén- és tejmentesen

Mester süteménylisztből

Nagyon-nagyon finom lett ez a tészta is! Házi sárgabarack lekvárral és házi dióval készítettem. Szerintem nincs párja és senki meg nem mondja róla hogy gluténmentes és tejmentes! 

Hozzávalók 26x18-as méretű tepsihez:

- 190 g Mester süteményliszt 
- 1 kk sütőpor
- 60 g porcukor
- csipet só
- 1 db M-es tojás 
- 40 g margarin 
- 25 ml kókusztej/rizstej/mandulatej
- 3 g porélesztő

Töltelék:

-  sárgabarack lekvár
-  160 g darált dió
-  85 gr cukor

Máz:

- 3 ek víz
- 3 ek cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 30 g margarin

A lisztet, porélesztőt, sütőport, cukrot, sót és az egész tojást egy tálba mértem, hozzáöntöttem a langyos tejet és a puha vajat is, majd kézzel összegyúrtam a tésztát, amit kb. 10-15 percre hűtőbe tettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A pihentetési idő letelte után a tésztát rizslisztezett felületen átgyúrtam 3 egyenlő részre osztottam..

A tésztaadagokat egyenként újra átgörgettem a lisztezett felületen..

...26x18 cm méretűre nyújtottam.

A kinyújtotta lapot tepsibe tettem, egyenletesen lenyomkodtam.

Megkentem lekvárral és megszórtam a cukros-diós töltelékkel..

A második tésztalapot is kinyújtottam és a diós részre tettem...

Újabb lekvár és dió réteg következett, majd a 3. kinyújtott lappal befedtem és pici méretű nyújtófával kicsit átgörgettem, hogy szép egyenletes legyen a tészta. Villával megszúrtam és még 10 percet pihentettem.

180 fokra előmelegítettem a sütőt és 30-35 perc alatt készre sütöttem. 
(a sütési idő eltérő lehet)
Miután kivettem, hideg helyre tettem és csak akkor vontam be a tetejét csokimázzal, miután már teljesen kihűlt.

A mázhoz a vizet a cukorral összefőztem, hozzáadtam a kakaóport végül belekevertem a margarint.

..és persze, hogy nem vártam meg hogy megdermedjen a csoki :)

Brutálisan finom lett!!!

vissza