Virágfánk glutén-és tejmentesen

 

Virágfánk glutén-és tejmentesen

Mester süteménylisztből

A Cookori konyhafelszerelési webáruháztól kaptam ajándékba egy virágfánk készítő formát. Bevallom, több receptet is kipróbáltam, inkább kevesebb mint több sikerrel és nem találtam méltónak egyeiket sem arra hogy feltöltsem ide a blogba. Na de ma... ma végre megsütöttem az első igazi és tökéletes virágfánkot és annyira-de annyira örültem :) A receptet itt találtam, átalakítva, glutén-és tejmentes verzióban pedig így nézne ki..



Hozzávalók:

- 100 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 2 db M-es tojás
- csipet só
- 1 ek porcukor
- 1 tk Dr. Oetker vanília kivonat
- 50 ml Joya mandulás rizstej + sütés közben még 1-2 ek

+ olaj a sütéshez (3-4 dl) én kókuszzsírt használtam
+ virágfánk forma (innen beszerezhető)

A lisztet, porcukrot, sót egy tálban összekevertem, hozzáadtam a tojásokat és az mandulatejet majd kézi habverővel csomómentesre kevertem. Sűrű palacsintaszerű tésztát kaptam. Egy seprenyőben kókuszzsírt olvasztottam és felmelegítettem. A fánksütő formát a kókuszolajba állítottam és megvártam míg az olajjal együtt felmelegszik...

Majd a felforrósodott fánkformát a tésztába mártottam, figyelve arra, hogy a tészta ne lepje el a forma szélét!!!

Majd visszatettem az olajba és pár pillanat múlva kezdett a tészta elválni a sütőformától...

Sütés közben a tészta szépen lassan kezdett besűrűsödni, így kétszer kellett egy-egy evőkanál tejet tennem hozzá, alaposan összekevertem és sütöttem is tovább a fánkokat!

Pillanatok alatt megsül így érdemes figyelni! Egyszer megfordítottam, vártam picit és ki is vettem, papírtörlőre tettem a fánkokat...

Annyira örülök hogy sikerült :) :) Készítettem egy rövidke videót, itt tudjátok megnézni :)

A kész fánkokat porcukorral szórtam meg..

Isteni finooooooooooom! :)

Partnerem a Mester Család!

A virágfánk formát köszönöm a Cookori webshopnak!

vissza