Vaníliás keksz

 

Vaníliás keksz

Glutén-és tejmentesen

Hozzávalók:

- 150 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt
- 60 gr porcukor
- 60 gr Liga
- 1 egész tojás
- fél kk Dr. Oetker sütőpor
- fél csomag vaníliás cukor
- egy vaníliarúd kikapart belseje

Tetejére:

- kb. 10 kocka Tibi étcsoki megolvasztva

A tészta hozzávalóit tálba mértem és kézzel összegyúrtam, majd fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a hűtőből kivett tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam, majd kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam...

Csillag formával ellátott szilikon pecséttel szaggattam ki. A kekszeket sütőpapíros tepsibe pakoltam és 160 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.

Miután kihűltek a kekszek, olvasztott étcsokival töltöttem meg a csillag alakot :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza