Túrós-rácsos sütemény

 

Túrós-rácsos sütemény

Habkönnyű alaptészta, citromos túrókrémmel megbolondítva.

A Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok facebook csoportban találtam ezt recepetet, Gyimesi Szabina készítette, ezúton is köszönet érte, mert pontosan olyan lett a süti ahogy leírta. Habkönnyű, nem túl édes! Én fél adagot sütöttem, nálam így készült...

Hozzávalók a tésztához:

- 2 tojás
- 160 gr porcukor
- 60 ml víz
- 60 ml kókuszolajolaj (sima olajjal is tökéletes)
- fél citrom reszelt héja
- 160 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 1 púpos teáskanál Dr. Oetker sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

- 250 gr laktózmentes túró
- 1 tojás sárgája
- 35 gr porcukor
- fél citrom reszelt héja
- fél csomag Dr. Oetker vaníliás cukor

Elsőként a tésztát készítettem el, ehhez a tojások sárgáját a porcukorral, vízzel, olajjal, liszttel, reszelt citromhéjjal és a sütőporral alaposan kikevertem. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá vertem, majd a lisztes masszába forgattam...

.és óvatosan összekevertem. Egy 22x34 centis tepsit sütőpapírral kibéleltem és ebbe öntöttem a masszát...

Ezután elkészítettem a túrós krémet. Ehhez a tojás sárgáját, a túrót, porcukrot, a reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot villával összekevertem, az egy tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd a túrós masszába forgattam. A krémet habzsákba töltöttem és kereszteben, majd hosszában is berácsoztam vele a korábban már tepsibe öntött tésztát.. (nem lett túl szép a rácsozás, ugyanis nagyon lágy volt a túrós krém, lehet hogy legközelebb teszek bele egy kevés rizsdarát, hogy összefogja)..

Nekem egyből lement a túrós krém a tészta aljára.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép világosra sütöttem...

etejét porcukorral szórtam meg. Isteni finom!!! Mindenképpen próbáljátok ki!

vissza