Túrós leveles batyuk

 

Túrós leveles batyuk

Glutén- és laktózmentesen

Végre volt lehetőségem kipróbálni a Schär márka fagyasztott leveles tésztáját. Ezt:

Hozzávalók 9 db túrós batyuhoz:

- 1 csomag 250 grammos fagyasztott Schär leveles tészta
- 12,5 dkg laktózmentes túró
- fél csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 ek cukor

Kenéshez:

- 1 kisebb tojás

Szóráshoz:

- darált mandula de ez elhagyható

A fagyasztott leveles tésztát 2 és fél perce mikróba tettem, ez idő alatt tökéletesen kiolvadt. A túrót villával összetörtem, hozzáadtam a a kétféle cukrot és reszelt citromhéjat. A tésztát szilikon lapon kinyújtottam és 9 részre oszottam. Egy-egy tészta kocka közepére 1-2 teáskanállal tettem a túrós töltelékből..

a tészta széleit vékonyan lekentem felvert tojással, majd a két sarkát összehajottam, széleit villával összenyomkodtam és sütőpapíros tepsibe raktam...

Tetejüket a maradék felvert tojással lekentem (náhányat megszórtam darált mandulával) és 190 fokos sütőben aranybarnára sütöttem...

vissza