Túrós kuglóf Mester süteménylisztből

 

Túrós kuglóf Mester süteménylisztből

Glutén- és laktózmentesen

Mostanában mindig gombhoz varram a kabátot, vagyis a meglévő alapanyaghoz mérten sütök :) Ma túrós-kakaós kuglóf készült (receptjét itt találtam) Mester sütlisztből, amit egy egy 17 centi átmérőjű kuglóf formában sütöttem.

Hozzávalók a tésztához: 

- 150 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 2 db M-es méretű tojás
- 70 gr cukor
- 30 ml olaj
- 50 ml laktózmentes tej
- 1 ek holland kakaópor
- fél csomag sütőpor

Hozzávalók a túrós töltelékhez:

- 250 gr laktózmentes túró
- 2 ek cukor
- fél csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja

- fél csomag (20 gr) vaníliás pudingpor
- 50 ml laktózmentes tej (utólag gondolva simán elég bele a 25 ml is, vagy talán még el is hagyható) 

Elsőként a túrós tölteléket készítettem el. Ehhez a hozzávalókat alaposan összekevertem. A tésztához a tojásokat a cukorral alaposan kikevertem (én elektromos kézi habverőt használtam) közben felváltva adagoltam hozzá az olajat és a tejet.

Egy tálban összekevertem a lisztet, sütőport és a kakaóport, majd ezt a tojásos masszához szitáltam, hogy ne legyen csomós. Az egészet géppel összekevertem.

A kuglóf formát kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel, és a kakaós tészta felét a forma aljába kanalaztam...

Eree jött a túrótöltelék..

..majd az egészet lefedtem a maradák kakaós tésztával, tetejét kanállal elsimítottam és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütöttem, majd visszavettem a hőfokot 160-ra és így sütöttem a kuglófot még kb. 20-25 percig. (a sütési idő sütőfüggő)

Miután megsült a kuglóf, rácsra tettem..

..és hagytam kihűlni majd kivettem a formából...

Nem mondhatnám hogy hibátan, sőt!!! Ugyanis a túró töltelék nekem nagyon folyós lett. Nyilván ez függ a túró minőségétől is, de  szerintem nagyon sok hozzá (még így fél adaggal készítve is) az 50 ml folyadék, így azt a hozzávalóknál pirossal jelöltem is!!!

Szóval lehetett volna sokkal sokkal tutibb, gondolkodtam is hogy készítsek-e bejegyzést belőle, de végül miután megkóstoltam, úgy döntöttem, naná!! Megérdemli hogy a blogra felkerüljön, mert állati finooooom! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

 

vissza