Túrós batyus Szafi Free kenyérlisztből

 

Túrós batyus Szafi Free kenyérlisztből

Glutén, laktóz, élesztő, szója és hozzáadott cukor nélkül!

A kakaós csigán felbuzdulva most túrós batyut sütöttem Szafi új kenyérlisztjéből! :) Most fél adaggal dolgoztam, de így is 6 darab normál méretű batyum lett.

Hozzávalók:

- 150 gr langyos víz
- 20 gr frissen facsart citromlé
- csipet só
- 1 ek eritrit
- fél citrom reszelt héja
- 135 gr Szafi Free házikenyér lisztkeverék (itt megvásárolható)



Töltelék:

- 250 gr laktózmentes túró
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek eritrit
- 1tk útifűmaghéj vagy bambuszrostliszt

Aki tejmentesen készítené, az szerintem megpróbálhatja totuval is :)

Kenéshez: 

- kókuszolaj

A töltelék hozzávalóit egy kisebb tálban összekevertem. A sütőt 180 fokra állítottam, kimértem a vizet, hozzáadtam a frissen facsart citromlevet, majd a sót, eritritet és a lisztet is. Kézzel összegyúrtam a tésztát majd kb. 15 percet hagytam pihenni. Ezután lisztezett felületen kézzel átgyúrtam és téglalap alakúra, kb. 4 mm vékonyra nyújtottam...

Késsel 6 részre osztottam...

A túrótölteléket a tésztalapok közepére kanalaztam..

..és a batyukat megformáztam, vagyis a tészta ellentététes sarkait összecsíptam..

Sütőpapíros tepsibe tettem...

Tetejüket vékonyan lekentem kókuszolajjal és 180 fokon alsó-felső sütéssel kb. 40 perc alatt megsütöttem. Miután kihűlt, porrá őrölt eritrittel szórtam meg.

Nagyon finom, igazi diétás túrós batyu :)

 

vissza