Túró rudi ízű muffin sütés nélkül

 

Túró rudi ízű muffin sütés nélkül

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes.

Olvadozzon aki akar, 40 fokban én tuti nem fogok sütni, de akkor is kellett valami édesség, így hát kitaláltam ezt az egyszerű túró rudi ízű, sütés nélküli muffint.

Én nem vagyok tejérzékeny, (alapvetően laktózmentes termékeket fogyasztok) de ezt a vegán "túró"krémet IMÁDOM! Újabban édesítő nélkül készítem (tudom, hogy alapból van a lisztben édesítő, amit a köleshez és a többi hozzávalóhoz kell adni) de plusz eritritet vagy negyedannyit nem teszek bele. Így sokkal jobban dominál a krémes, citromos, túrós íz.. szerintem. Gondolkodtam mi legyen az alapja és biztos szuper lett volna darált keksszel készíteni, de nekem az nem volt és mint írtam feljebb, sütni abszolút nem akartam, így született az ötlet: legyen as üti alapja a Szafi Reform mindenmentes kókuszgolyó tésztája, EZ. A kakaós tésztából dupla adagot készítettem, picivel több növényi tejjel...

Hozzávalók:

- 200 g Szafi Reform süteményliszt
- 30 g Szafi Reform kakaópor
- 100 g sárgabarack lekvár
- 120 g kókusztej
- 2 ek. sütőrum vagy rumaroma/elhagyható/

A vegán "túró"krémből egy adagot készítettem, plusz édesítő nélkül és fele annyi víz hozzáadásával. Alaprecept Szafi blogján, ITT.

Hozzávalók:

- 120 g átmosott köles (szárazon ennyi a súlya, ezt főzzük meg 4-szeres mennyiségű vízben, 2 g sóval)
- 160 g Szafi Reform süteményliszt
- 40 g citromlé
- 6 g citromhéj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 100 g Kara kókusztejszín
- 75 g víz 

A megfőtt köleshez adtam a többi alapanyagot, majd villával összenyomkodtam, nekem jobban tetszik úgy, hogy picit darabosabb. :)

A kókuszgolyó alapból kisebb adagokat csíptem és papír muffin formába nyomkodtam, erre került a köleses "túró"krémből, a tetejére pedig Sambiranogold  gluténmentes, tejmentes, cukormentes belga étcsokipasztillát olvasztottam. Megszórtam kókuszreszelékkel és hűtőbe tettem.

Tökéletesen megdermedt a csoki és a hűtőben összeértek az ízek. A muffin papírból is tök jól ki tudtam venni a sütit, szépen megmaradt a formája. 

Annyira puha és krémes, IMÁDOM!!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika. 

vissza