
Glutén-és tejmentesen
Hozzávalók:
- 150 gr Nagykun rizsliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 150 gr cukor
- 150 gr Liga margarin
- 50 gr holland kakaópor
- 50 gr glutén-és tejmentes étcsokoládé
- 2 db M-es méretű tojás
- 6 gr sütőpor
Tetjére:
- olvasztott étcsokoládé
A cukrot a tojásokkal és a piha, szobahőmérsékletű vajjal habosra kevertem. Egy másik tálba mértem a lisztet, hozzáadtam a sütőport, majd a kettőt kézi robotgép haberőjével simára kevertem. Az étcsokit darabokra törtem, a kakaós masszához adtam és összekevertem...
A muffintepsit kibéleltem muffinpapírokkal és egy kanál segítségével ebbe adagoltam a tésztát..
180 fokra előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt megsütöttem..
Amíg hűltek a muffinok, addig pár kocka étcsokit 1 evőkanál olaj kíséretében megolvasztottam és bevontam a muffinok tetejét vele..
A tésztájában kakaópor és darabokra tört csoki, a tetején plusz csokibevonat! :) Kész is a triplacsokis muffin! :)
Sütéseimhez az alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!