Tojásmentes kakaós piskóta gyümölccsel

 

Tojásmentes kakaós piskóta gyümölccsel

Nutrifree mix per dolci lisztből

Korábban készítettem már ezt a sütit, csak muffin formában, Most viszont egyben sütöttem és ugyan olyan hihetetlenül puha és finom! próbáljátok ki! ☺️

Hozzávalók 22x15-ös kerámia formához:

- 160 g Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt kapható: Egészség Market)
- 2 ek Tutti holland kakaópor
- 45 g eritrit
- 1 tk vaníliakivonat
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 50 ml olaj
- 150 ml víz
- 1 ek citromlé vagy almaecet
- gyümölcs ízlés szerint (én most friss málnát tettem bele)

A piskótához a lisztet, a kakaóport, eritritet, vaníliakivonatot, sütőport és a sót egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Egy mérőpohárba kimértem a vizet és az olajat, majd hozzáadtam a citromlevet és az egészet a lisztes keverékhez öntöttem, kanállal összekevertem.

A kerámia formát sütőpapírral kibélelem, beleöntöttem a tésztát. Málnaszemekkel díszítettem...

Majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütöttem.
(a sütési idő eltérő lehet)

Kivettem a formából majd miután picit hűlt, szeleteltem.

Kár hogy a fotók nem adják vissza az írt :D de talán az állagán látszik mennyire puha! 
(ha követtek Instagramon, ott találtok videót is róla)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza