Szilvás kevert süti Mester süteménylisztből

 

Szilvás kevert süti Mester süteménylisztből

Glutén- és tejmentesen

Ha szilva, akkor egyből szilvás gombócra gondol az ember lánya, pedig csomó más finomságot is lehet belőle készíteni. Mondjuk egy ilyen király, puha, szaftos, illatos kevert sütit, ami azért is jó, mert ha nincs konyhamérlegünk vagy van, csak épp az elem merült ki benne, akkor is meg tudjuk lepni vele a családot (vagy magnunkat), hisz' csak egy mérőpohár kell hozzá! ☺️ A receptet itt találtam.
A lényeg, hogy a hozzávalókat ebben a sorrendben mérjük bele egy keverfőtálba!

Hozzávalók:

  • 2 db M-es méretű tojás
  • 100 ml cukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 200 ml Joya kókuszjoghurt
  • 50 ml olaj
  • 300 ml Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család) Egyébként lemértem, csak azért mert érdekelt hogy mennyi 300 ml liszt.. egészen pontosan 223 gramm
  • fél csomag sütőpor

Tetejére szilva, szóráshoz őrölt fahéj+porcukor keveréke.

Az alapanyagokat a felsorolás szerint egy tálba mértem és kézi robotgéppel összekevertem. Egy 24x15 centi méretű tepsibe öntöttem a tésztát..

Majd a félbevágott szilvát a tetejére rakosgattam..

..és megszórtam őrölt fahéj+porcukor keverékével. (azért nem írok ide mennyiséget, mert mindenkinek más az ízlése, van aki jóóó sok fahájjal szereti -mint én☺️- de van olyan is aki kevésbé)

200 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb. 35 percet, de érdemes figyelni a színét illetve minden sütő másképp süt, ezt is figyelembe kell venni!

Annyira tökéletesen szaftos, puha és illatos lett, hogy még magam is meglepődtem! 

Felvágva is látszik hogy milyen puha!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza