Szilvás gombóc

 

Szilvás gombóc

Gluténmentesen

Napok óta megy a poénkodás a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok fb csoportban a gömbölygetésről :) Van aki a zsemle alakításával van bajban, van aki pedig szilvás gombócot nem készített még életében soha. Nos, azt utóbbi én volnék. :) De ez az állapot a mai nappal meg is szűnt, ugyanis Betti receptje alapján ma egy nagyon finom szilvás gombócot készítettem! Picit variáltam a fenti recepten, de összességében követtem a Betti által leírtakat.

Hozzávalók (13 db gombóchoz):

- 70 gr burgonyapehely (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 20 gr rizsdara (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 80 gr Nutri-free Mix per pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 1 tojás
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 ek olaj
- 180 ml víz

A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem és összeállítottam. Nagyon könnyű volt dolgozni vele, egyáltalán nem ragadt, még akkor sem, amikor a végén kézzel átgyúrtam. Kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam a tésztát, széleit derelyevágóval levágtam...

a tésztalapok sarkát összefogtam..

..végül gombóccá formáztam..

Egy edényben vizet forraltam, beletettem a gombócokat majd forrástól számítva kb. 5 percig főztem. Ez idő alatt egy serpenyőben kevés olajon zsemlemorzsát pirítottam, majd miután a vízből kivettem a megfőtt gombócokat..

..a zsemlemorzsában megforgattam. Tálalás előtt megszórtam fahéjas cukorral, mert imádom! :)

vissza