Szilvás gombóc Mester kelt tészta lisztből

 

Szilvás gombóc Mester kelt tészta lisztből

Glutén és tejmentesen

Hozzávalók:

- 200 gr Mester kelt tésza liszt (itt megvásárolató: Mester Család)
- 50 gr Mester Család burgonyapehely (itt megvásárolható: Mester Család
- 1 db M-es méretű tojás
- 1 tk cukor
- 1 ek sertés zsír
- só
- 110 ml langyos víz

Töltelék:

- ízlés szerint, én most fahéjas-cukrozott szilvát használtam

A hozzávalók egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam, rúddá formáztam, amiből kb. 2 centis szeleteket vágtam..

Tenyeremmel kilapítottam, a közepére tettem a fahéjas-cukros szilvából..

Majd becsomagoltam.. :)

Nekem a fenti adagból két nagyobb és 6 db kisebb gombócom lett. Forrásban levő sós vízbe tettem a gombócokat és kb. 5 perc alatt megfőztem...

Ezután pirított zsemlemorzsába forgattam, fahéjas porcukorral megszórtam és tálaltam.

Jó étvágyat! :)

Imádom a fahéjat, bele tudnék fulladni :)

Az alapanyagokat a Mester Család biztosította.

vissza