Szénhidrátcsökkentett gofri Szafi lisztekből

 

Szénhidrátcsökkentett gofri Szafi lisztekből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

Ez a két liszt!!! Uramisten! Eddig is imádtam a kettőt külön-külön, de így egyben keverve, tojás nélkül, nagyon ütős! A piskóta is istenkirály lett belőle, muffinként is megsütöttem már, most meg gofri formában landolt. Próbaképp fél adagot készítette, EZ volt az eredeti recept. 

Hozzávalók 4 db normál méretű gofrihoz:

- 125 g víz
- 15 g frissen facsart citromlé
- fél citrom reszelt héja
- 1 tk vanília kivonat
- 15 g kristályos eritrit
- 60 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 65 g Szafi Reform süteményliszt

A mártogatáshoz a csokikrémet készítettem, a Szafi Free vegán kakaós csiga alapján, picit több vízzel:

- 35 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor
- 50 g Szafi Reform por eritrit
- 75 g víz  + pár kocka olvasztott eritrites paleo csoki

A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben egy keverőtálba mértem és kézi habverővel gyors mozdulatokkal csomómentesre kevertem. csak addig pihent a tészta (kb. 2-3 perc) amíg a gofrisütő felmelegedett. Kifújtam olajspray-vel és nagyjából 4 részre elosztottam a tésztát, amit két adagban kisütöttem. Nem kell megijedni, az elején nagyon-nagyon lágy a tészta! Szinte olyan mintha sületlen lenne. Én két villa segítségével fordítottam meg, hogy a másik oldalát is alaposan átsüssem, majd rácsra tettem. Még ekkor is nagyon puha, de pár perc után eléri az igazi "gofris" állagot! Nagyon-nagyon tuti! Így ezzel a csokikrémmel pedig... verhetetlen! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika. 

 

vissza