Süni süti

 

Süni süti

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán

Ez a tészta! Baromi jó kombináció!!! Igen jól sikerült, nagyon finom és sokféleképpen variálható! A pöfeteg keksznél használtam elsőként, de van náhány olyan, régebbi receptötlet a blogomon, amihez pont passzol ez a tészta állag, hisz könnyen formázható. 

Már az elején leszögezem, nem, nem kell hozzá semmilyen forma! Ez kérem szépen a két ügyes kezem által lett ilyen és csak azért írom le újra, mert ENNÉL az eredeti verziónál már volt aki megjegyezte, hogy ezt tuti valami kész formával csináltam. Hát nem! És lesz ennél mééég ötletesebb kivitelezés is hamarosan! (úgy is viszik néhányan a korábbi, nem Szafis recept-ötleteimet innen a blogról, átalakítva, így hát gondoltam ideje a sajátomat rekonstruálni, ne más arassa már le helyettem a babérokat.. Mielőtt kérdeznétek, ilyen volt pl. az almafánk, serpenyős pizza, a lekváros rózsa és a többi..)

Na de vissza a sünikhez! A tészta a következő...

- 60 g víz
- 20 g fehérbor ecet/almaecet
- 20 g kókuszolaj
- 2 g szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g por eritrit
- 1 citrom reszelt héja

- 1 kk vanília kivonat (ha valaki rumos ízvilágot szeretne, rumaromát tegyen bele, úgy is brutál finom)
- 110 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 20 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor

Bevonathoz 75% kakaótartalmú étcsokoládé pici kókuszolajjal megolvasztva, kókuszreszelék.

A vizet, fehérbor ecetet és a kókuszolajat kimértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot is. Ez egy nagyon ragacsos tészta, így én a jól bevált gumikesztyűs módszert használtam. 10-12 percet pihentettem a tésztát, majd kézzel gombócokat formáztam belőle, majd szintén kézzel egyik oldalát csúcsosra alakítottam, az lesz majd a süni orra. ☺️

170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 20 percet sütöttem.

A kész sünik fenekét a megolvasztott csokiba mártottam majd kókuszreszelékbe forgattam..

A szemeket fa pálca segítségével rajzoltam meg.

Szerintem nagyon finom, cuki és mutatós és egy kisgyerekkel is simán el lehet készíteni. 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokráta Veronika.

vissza