Süni süti Szafi alapanyagokból

 

Süni süti Szafi alapanyagokból

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán

Ez a tészta! Baromi jó kombináció!!! Igen jól sikerült, nagyon finom és sokféleképpen variálható! A pöfeteg keksznél használtam elsőként, de van náhány olyan, régebbi receptötlet a blogomon, amihez pont passzol ez a tészta állag, hisz könnyen formázható. 

- 60 g víz
- 20 g fehérbor ecet/almaecet
- 20 g kókuszolaj
- 2 g szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g por eritrit
- 1 citrom reszelt héja

- 1 kk vanília kivonat (ha valaki rumos ízvilágot szeretne, rumaromát tegyen bele, úgy is brutál finom)
- 110 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 20 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor

Bevonathoz 75% kakaótartalmú étcsokoládé pici kókuszolajjal megolvasztva, kókuszreszelék.

A vizet, fehérbor ecetet és a kókuszolajat kimértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot is. Ez egy nagyon ragacsos tészta, így én a jól bevált gumikesztyűs módszert használtam. 10-12 percet pihentettem a tésztát, majd kézzel gombócokat formáztam belőle, majd szintén kézzel egyik oldalát csúcsosra alakítottam, az lesz majd a süni orra. ☺️

170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 20 percet sütöttem.

A kész sünik fenekét a megolvasztott csokiba mártottam majd kókuszreszelékbe forgattam..

A szemeket fa pálca segítségével rajzoltam meg.

Szerintem nagyon finom, cuki és mutatós és egy kisgyerekkel is simán el lehet készíteni. 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokráta Veronika.

vissza