Spekulatius avagy mézes-mandulás keksz Mester mézes süteménylisztből

 

Spekulatius avagy mézes-mandulás keksz Mester mézes süteménylisztből

Glutén- és tejmentesen

Mézes-mandulás kekszet készítettem belőle, a zacsin levő recept alapján, apró módosításokkal..

Hozzávalók:

- 250 gr Mester mézes süteményliszt (itt kapható)
- 90 gr eritrit
- 25 gr darált mandula
- 40 gr Liga
- 7 ek kókusztej
- 1 tk méz
- 1 db M-es tojás
- csipet só

A mázhoz:

- 1 tojás fehérje
- 80 gr porrá őrölt eritrit
- pár csepp citromlé

A lisztet, eritritet, darált mandulát, tojást és a sót egy tálba mértem, hozzáadtam a mézet, a tejet és a szobahőmérsékletű vajat, majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Nem pihentettem, nem tettem hűtőbe, egyből elkezdtem dolgozni a tésztával. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam majd kisebb gombócokkal kezdtem dolgozni. Az első tészta adagot kb. 5mm vékonyra kinyújtottam..

..majd különböző formákkal kiszaggattam..

A kiszaggatott formákat sütőpapíros tepsibe pakoltam...

A tésztával nagyon nagyon könnyű volt dolgozni, nem ragadt! Készítés közben jött Mesteréktől az infó hogy ez a recept eredetileg kekszkinyomóhoz készült, nem nyújtásra..hát én meg pont nyújtottam :) Na de mivel van kekszkinyomóm is, ezért a következő adag tésztát abba tettem és ilyen formákat is készítettem..

A kekszeket 170 fokos sütőben kb. 8 perc alatt sütöttem meg. De ez az idő változhat, hisz minden sütő máshogy süt.

Miután kihűltek, bevontam őket tojásfehérje habbal..

Sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!

vissza