Sárgabarackos kevert süti

 

Sárgabarackos kevert süti

Glutén és tejmentesen, hozzáadott cukor nélkül.

Anyukámtól kaptam csodaszép érett, mézédes sárgabarackot . Azon felül hogy önmagában is imádom, gondoltam készítek valami finomságot belőle. Egy egyszerű kevert sütire esett a választásom, nem túl nagy adag, úgyhogy ha valakinél édes szájú illetve több tagú a család, simán duplázhatja a mennyiséget.

Hozzávalók egy 20x24 cm-es tepsihez:

- 200 g Mester süteményliszt (itt megvásároható: Mester család)
- 4 db M-es méretű tojás
- 150 g kristályos eritrit vagy 200 g cukor
- egy kk vaníliás eritrit
- 1 citrom reszelt héja
- 6 g sütőpor
- 200 ml olaj
- 5 ek Joya mandulás rizstej
- 6 db sárgabarack

A lisztet, sütőport, vaníliás eritritet egy tálban összekevertem. A tojásokat szétválasztottam, a sárgákhoz adtam az eritritet, szép világosra kevertem. A fehérjéket kemény habbá vertem. A kikevert tojás sárgájához öntöttem az olajat...

...és összekevertem. Beleszórtam a reszelt citromhájat, hozzáöntöttem a tejet majd beleszitáltam a lisztes sütőporos keveréket...

Kanállal összekevertem, ezután adtam hozzá a felvert tojásfehérje habot.

A tésztát egy formaleválasztó spray-vel lefújt tepsibe öntöttem...

Tetejét elsimítottam...

A megmosott barackokat elfeleztem és a tésztába nyomtam...

180 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb. 30-32 percet. (a sütési idő változó lehet)

15 perc elteltével már ilyen szépen kezdett nőni a tészta...

Miután megsült, rácsra tettem és hagytam hűlni. Ezután szeleteltem..

Csodaszép magas lett a tészta és habkönnyű! ☺️

A mester termékeket az alábbi webáruházban szerzem be!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza