Rumos-kókuszos kevert süti rizslisztből

 

Rumos-kókuszos kevert süti rizslisztből

Glutén- és tejmentesen

Annyira egyszerű ez a sütemény! Hihetetlen gyorsan kész van, kicsit omlós, de nagyon puha és kellően illatos is a rumos-kakaós egyvelegtől!  A receptet itt találtam, glutén- és tejmentesen pedig így hangzik...

Hozzávalók a tésztához: 

- 30 g Liga margarin vagy laktózmentes vaj (annak aki nem tejérzékeny)
- 120 g cukor
- 1 db M-es méretű tojás
- 125 g Nagykun rizsliszt
- 2 tk sütőpor
- 2 púpos ek kakaópor
- 2 tk rumaroma
- 125 ml kókusztej
- 25 g kókuszreszelék

Hozzávalók a mázhoz:

- 2 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 3 ek víz
- 50 g Liga margarin (vagy lm vaj)

Tetejére kókuszreszelék.

A puha habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a többi alapanyagot is és csomómentesre kevertem. Én sima kézi habverőt használtam ehhez a folyamathoz.

Egy kb. 20x22 centi átmérőjű tepsit kibéleltem sütőpapírral, ebben öntöttem a kakaós-rumos-kókuszos masszát.

180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 20 percet sütöttem, majd rácsra tettem és hagytam teljesen kihűlni. Közben előkészítettem a máz hozzávalóit. A kakaóport, vizet és a cukrot csomómentesre kevertem és takarák lángot összefőztem, végül hozzáadtam a margarint és alaposan kikevertem. A kihűlt süti tetejére öntöttem majd megszórtam kókuszreszelékkel.

Nagyon-nagyon finom lett! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza