Rétes Mester kelt tészta lisztből

 

Rétes Mester kelt tészta lisztből

Glutén, tej, tojás és hozzáadott cukor nélkül!

Sokszor sütöttem már rétest, na nem ám bolti kész rizslapból, mert hát azért valljuk be, abból nem nagy was ist das elkészíteni... Ma a Mester kelt tészta lisztet vettem alapul és a korábbi receptemet használtam, de mivel nem volt itthon tojásom, így megpróbálkoztam anélkül..hát tőkéletes lett :)

Hozzávalók 2 kisebb rúd réteshez:

- 250 gr Mester Család kelt tészta liszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 1 ek kacsazsír vagy sertés zsír, én most sertés zsírt használtam
- 200 ml langyos víz
- csipet só
- 1 tk ecet

Töltelék:

- 1 üveg magozott meggy
- 2 ek eritrit
- 2 ek rizsdara 
- ízlés szerint Lucullus őrölt fahéj 

Szóráshoz a tésztára Mester Család zsemlemorzsa, a tészta alá rizsliszt, kenéshez olaj.

A meggyes töltelékhez a meggyet lecsöpögtettem, hozzáadtam az eritritet, a rizsdarát és a fahéjat, majd alaposan összekevertem.

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sertészsírt, az ecetet, sót és a vizet majd az egészet robotgéppel összeállítottam. A gépet lekapcsoltam és olajos kézzel gombóccá formáztam az amúgy lágy tésztát, de ez később formázható lesz majd. Visszatettem a tálba, letakartam egy tiszta konyharuhával és pihentettem kb. 30 percet. Ezután egy tiszta konyharuhát terítettem a pultra, megszórtam rizsliszttel..

A tésztagombócot párszor átgyúrtam a rizslisztezett felüelten majd elkezdtem kinyújtani, óvatosan nehogy elszakadjon és közben folyamatosan rilzsiszteztem, alul és felül is. Ilyen szép vékonyra ki tudtam nyújtani :) nagyon nagyon örültem...

Annyira királyul ki tudtam nyújtani és akkora de akkora lett a tészta hogy a konyharuhát totál elfedte, na ekkor jöttem rá, hogy hülye lány, hát a tésztát két részre kellett volna osztani már az elején, így ugyebár könnyebb lett volna vele dolgozni. Tehát update!!! gombócozáskor vegyétek kétfelé a tésztát, azután nyújtsátok csak ki :)

Tehát a kinyújtott tésztát megszórtam zsemlemorzsával..

A meggyet a tészta szélesebbik felére pakoltam és a konyharuha segítségével feltekertem..

A másik rúddal is ugyan ezt játszottam el, majd egy sütőpapírt a rúd alá csúsztattam és óvatosan átemeltem rá, majd tepsibe raktam..

Lekentem olajjal, fogvályóval megszúrkáltam...

..és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem..

Miután kihűlt, felvágtam..

Ez valami brutál finom! A felső tészta réteg roppan, alatta isteni finom puha és a fahéjas meggyes töltelák..hmmm...imádom!!! :)

Sütéseimhez az alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu




vissza