Répatorta Mester süteménylisztből

 

Répatorta Mester süteménylisztből

A tészta glutén- és tejmentes!

Egyszer készítettem már ilyen tésztát, csak akkor muffin formában sütöttem. Gondoltam nem lehet rossz egyben sütve, tortaformában sem. Hát igazam lett! :) Annyir különleges ízvilág!! Nem kell megijedni, nincs sárgarépa íze! :)

Hozzávalók egy 17 centi átmérőjű kapcsos tortaformához:

- 150 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 2 tk sütőpor
- 30 gr négyszeres erősségű édesítő (vagy 120 gr cukor)
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 100 gr Liga margarin
- 3 ek Joya mandulás rizstej
- 2 db M-es méretű tojás (tojáspótlóval is működik)
- 2 db közepes méretű sárgarép, pucolva, reszelve 110 gr 

Krém:

- 200 ml laktózmentes habtejszín
- 200 gr laktózmentes mascarpone
- 1 csomag Dr. Oetker habfixáló
- fél kk négyszeres erősségű édesítő

A lisztet és a sütőport összekevertem, hozzáadtam a sót, az édesítőt, a reszelt citromhéjat, tojásokat, tejet és a reszelt sárgarápát is, végül az olvasztott ligát is beleöntöttem és robotgéppel összeállítottam a tésztát. 

TIPP! Érdemes apró lyukú reszelőn lereszelni a sárgarépát, sokkal jobban elkeverednek az alapanyagok.

A kapcsos tortaformát kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel, ebbe kanalaztam a tésztát, tetejét kanállal elsimítottam...

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő eltérő lehet)

Miután kihűlt, kivettem a formából és félbevágtam..

A krémhez a tejszínt a habfixáló kíséretében kemény habbá vertem, hozzáadtam az édesítőt, összekevertem a mascarpone krémmel. Kb. 3-4 evőkanálnyit fére tettem és a mradék krémmel megkentem az alsó tésztalapot, majd rátettem a tetejét..

Végül bevontam a krémmel és marcipán figurákkal díszítettem..

Hűtőbe tettem és kb. fél óra múlva szeleteltem..

 Nagyon-nagyon finooooom! :)

vissza