Répás muffin Mester süteménylisztből

 

Répás muffin Mester süteménylisztből

Glutén- és tejmentesen

Hozzávalók:

- 100 gr Mester süteményliszt (itt megvsárolható: Mester Család)
- 1 tk Dr. Oetker sütőpor
- 100 gr porcukor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 100 gr Liga
- 2 db M-es méretű tojás
- kb. 3 ek Joya mandulás rizstej
- 2 közepes sárgarépa (reszelve 100 gr)

Díszítéshez:

- 2 tasak Dr. Oetker marcipán
- pár csepp Dr. Oetker zöld, piros és sárga ételszínezék
- 2-3 ek baracklekvár

A lisztet egy tálba mértem és összekevertem a sütőporral. Hozzáadtam a többi alapanyagot és robotgép habverőjével sima tésztává kevertem, ezután hozzáforgattam a reszelt sárgarépát is. A tésztát két evőkanál segítségével muffin papírokkal bélelt sütőformába kanalaztam...

..és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. A megsült muffinokat hagytam kihűlni. Az egyik csomag marcipánt zöld, a másik csomagot piros és sárga ételfestékkel színeztem meg. A zöld marcipánt nagylyukú reszelőn lereszeltem, a narancs színűből pedig répákat formáztam. A kihűlt muffinok tetejét vékonyan megkentem sárgabaracklekvárral, rászórtam a lereszelt zöld marcipánt és a répákkal megdíszítettem...

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza