Rácsos rétes Szafi Reform szénhidrátcsökkentett palacsinta lisztből

 

Rácsos rétes Szafi Reform szénhidrátcsökkentett palacsinta lisztből

Gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukormentes, paleo

Az úgy volt hogy.... áh, inkább nem írok részleteket. ☺️ Szafi fb posztja  után éreztem a késztetést arra, hogy meg kell sütnöm ezt a finomságot! Nagyon nem kell részleteznem, aki ismeri ezt a lisztet, tudja hogy nem lehet mellélőni vele, rengetegen imádják, köztük én is, de most a szokásos palacsinta és az alap rétes helyett és egy konkrét dolgot szerettem volna készíteni, mégpedig ezt a rácsos rétest, aminek a nevét végül együtt találtuk ki Szafival! ♥️ Szerintem bármilyen gyümölccsel elkészíthető, ahogy a receptben írt lekvár is variálható, én most ezzel az ízvilággal készítettem, ez lett a befutó. Semmilyen plusz édesítés nem kellett hozá, úgy tökéletes ahogy van.

Hozzávalók:

- 75 g Szafi Reform gluténmentes, szénhidrát-csökkentett palacsinta lisztkeverék
- csipet só
- 8 g Szafi Reform kókuszolaj
- 2 db M-es méretű tojás
- 170 g szobahőmérsékletű víz
+ kb. 2 g Szafi Reform kókuszolaj a sütéshez

Töltelék:

- Szafi Free eper-szőlő lekvár
- fagyasztott bogyós erdei gyümölcs

A tojásokat, sót, folyékony kókuszolajat és a vizet kézi habverővel összekevertem, hozzáadtam a lisztet, alaposan összekevertem és 15 percet pihentettem.

Egy nagyméretű gáztepsit kibéleltem sütőpapírra, lefújtam olajspray-vel (ha valakinek nincs ilyen, szerintem simán le lehet kenni vékonyan kókuszolajjal is) és beleöntöttem a masszát..

180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési funkcióval kb. 10 perc alatt megsütöttem.

(a sütési idő sütőnként eltérő lehet)

A megsült tésztát átfordítottam egy másik sütőpapírra és félbevágtam...

Egyik oldalára került Szafi Free eper-szőlő lekvár (kb. 2-3 evőkanál), erre pedig bogyós erdei gyümölcs, fagyasztott állapotban.

A tészta másik felét felcsíkoztam a képen látható módon...

A csíkokkal berácsoztam a tészta lekváros-gyümölcsös részét...

Lefújtam olajspray-vel és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem.
(a sütési idő sütőnként eltérő lehet!)

Annyira légiesen könnyű és puha! ♥️

A tészta legfelső rétege leheletnyit ropogós, de mégis szaftos, a gyümölcs és lekvár is nagyon jó összhangban van! ☺️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika!

vissza