Pudingos piskóta gyümölccsel

 

Pudingos piskóta gyümölccsel

Glutén, tej, tojásmentesen!

Hidi Marika blogján található ennek a kakaós tésztának a receptje, nagyon sokan megsütötték már, ma én is kipróbáltam. Nem gondoltam volna hogy tojás nélkül is lehet is csodafinom tésztát készíteni, pedig lehet :) Szuper ez a recept és igazából univerzális is, torta alapnak, pohárkrémhez, is tökéletes, de Marika a grízes krémest is ebből a tésztából készítette el!

Hozzávalók egy 20x25-ös tepsihez:

- 250 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 150 gr cukor
- 5 csapott ek holland kakaópor
- 1 csomag Dr. Oetker sütőpor
- 1 csomag Dr.Oetker vaníliás cukor
- csipet só
- 1 kk szódabikarbóna

Továbbá:
- 6 ek olaj
- 2 ek ecet
- 250 ml víz 

Tetejére:
- 1 csomag Dr.Oetker vaníliás pudingpor
- 400 ml Joya mandulás rizstej
- 3 ek cukor
- málna vagy bármilyen gyümölcs 

A lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, vaníliáscukrot, sót és a szódabikarbónált kanállal összekevertem. Egy másik tálba mértem az olajat, ecetet és a vizet, majd a lisztes keverékhez öntöttem és alaposan összekevertem...

A tepsit sütőpapírral béleltem ki és a tésztát beleöntöttem...

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütöttem..

Nagyon szuper ez a tészta, akinek fontos a tojásmentesség, feltétlen próbálja ki!!!

Amíg sült a tészta, elkészítettem a pudingot a csomagoláson leírtak szerint, 4 dl mandulatejet használtam. A kész pudingot kihűtöttem, majd a piskóta tetejére kanalaztam, megpakoltam gyümivel ..

és az egészet hűtőbe tettem, később szeleteltem..

Nagyon nagyon finom! Köszönöm Marika a receptet!!

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu


vissza